Hyundai Kona: primele fotografii şi informaţii oficiale

Hyundai Kona este cel mai recent SUV care intră în gama producătorului din Coreea de Sud. Noul Hyundai Kona,  alături de modelele Tucson, Santa Fe şi Grand Santa Fe, măreşte oferta constructorului asiatic în segmentul SUV-urilor.

Hyundai Kona este construit pe o platformă nouă şi are o lungime de 4.165 mm, o lăţime de 1.800 mm, 1550 mm înălţime şi un ampatament de 2600 mm.

Hyundai Kona este propus pentru startul vânzărilor cu trei motorizări:

1.0 T-GDI 120 CP /172NM   0-100km/h în 12 secunde şi o viteză maximă de  181 km/h

1.6T-GDI/ 177 CP/265NM  0-100km/h în 7 secunde şi o viteză maximă de  210 km/h

2.0 litri/149 CP/179 NM 0-100km/h în 10 secunde şi o viteză maximă de 194 km/h

Pentru versiunea echipată cu motorul 1.6T-GDI transmisie este asigurată de o cutie automată cu dublu ambreiaj  (7DCT), în timp ce pentru motorul de 2.0 litri este disponibilă o cutie automată cu şase rapoarte. Pentru Europa va fi disponibilă şi o motorizare diesel de 1.6 litri. Noul Hyundai Kona va putea fi comandat şi în versiunea 4WD.

Siguranţă şi infotainment

Noul Hyndai Kona va fi dotat cu o cameră frontală şi sistem radar pentru funcţiile  Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), High Beam Assist (HBA) şi Driver Attention Warning (DAW).

Sistemul radar integrat pe Hyundai Kona va fi utilizat şi pentru funcţia Blind-Spot Collision Warning (BCW) care detectează alte maşini care se apropie în timp ce şoferul conduce cu o viteză mai mare. Funcţia Rear Cross-Traffic Collison Warning (RCCW) detecteză  aparţia unui alt vehicul dacă maşina de cu spatele.

La capitolul  infotainment  clienţii noului Hyundai Kona vor putea alege între ecrane de 5, 7 sau 8 inch şi aplicaţiile Android Auto sau Apple CarPlay.  De asemeni va putea fi comandat şi un nou Head-Up Display (HUD) care afişează informaţii pe un panel de 8 inch. Opţional se poate comanda la noul Hyundai Kona şi funcţia de încărcare wireless pentru telefoane mobile poziţionată în interiorul consolei centrale.

Disponibilitate

Hyundai Kona va ajunge la dealeri la sfârşitul acestei luni în Coreea de Sud şi apoi va fi oferit pe piaţa europeană. Deşi nu au fost oferite informaţii legate de preţ putem specula că noul Hyundai Kona va fi oferit spre vânzare cu preţuri sub cele ale gamei Tucson.

Vezi aici primul videoclip cu prezentarea oficială a noului Hyundai Kona.

Adaugă un comentariu