Noul sistem de siguranță Hyundai va alerta singur autoritățile în caz de accident

Un parteneriat între Hyundai și start-up-ul israelian MDGo promite să dea naștere unui sistem de siguranță extrem de util pentru șoferi și pasageri. Bazat pe Inteligență Artificială, acesta ar urma să alerteze instantaneu autoritățile în caz de accident, trimițându-le un raport detaliat al leziunilor provocate de impact.

Sistemul inteligent de analiză a leziunilor utilizează un algoritm AI complex, capabil să monitorizeze și să recunoască în timp real rănile suferite de cei implicați într-un accident rutier. Odată identificate zonele afectate și gravitatea plăgilor, acesta va alerta serviciile de urgență și le va oferi informații cruciale pentru tratarea corespunzătoare a victimelor.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Potrivit unui comunicat de presă emis de cele două companii, raportul și alerta sunt expediate la numai 7 secunde după producerea coliziunii. Acest lucru este posibil mulțumită unor senzori din habitaclu, ce urmăresc încontinuu presiunea sangvină, ritmul cardiac și chiar unele funcții neurale ale șoferului și ale pasagerilor.

Fiind vorba despre Inteligență Artificială, dezvoltatorii sistemului se așteaptă ca acesta să se perfecționeze în timp, învățând din propriile greșeli și perfecționându-și interpretările asupra diverselor scenarii de accident.

Prin această tehnologie, pe termen scurt ne așteptăm la îmbunătățiri semnificative în serviciile medicale de urgență asociate vehiculelor, în vreme ce ținta noastră pe termen lung este să furnizăm inovații în siguranța pasagerilor, utilizând noi tehnologii care permit monitorizarea fizică în timp real‘, a declarat Youngcho Chi, președintele Hyundai Motor.

Deocamdată, nici Hyundai și nici MDGo nu au anunțat când va ajunge pe piață sistemul inteligent de analiză a leziunilor.

 

Sursa foto: hyundai.com

Adaugă un comentariu