Hyundai și SK On pun bazele unui joint venture axat pe producția de acumulatori pentru mașinile electrice

Hyundai Motor Group și-a anunțat astăzi planurile de a înființa împreună cu partenerul SK On o companie pentru producția de celule de baterii pentru automobilele electrice în SUA.

Fiecare dintre companiile afiliate Grupului, Kia Corporation, Hyundai Motor Company, și Hyundai Mobis a aprobat planul în ședința proprie a consiliului de administrație. În noiembrie 2022, Grupul a semnat un memorandum de înțelegere (MOU) cu SK On pentru a asigura alimentarea cu baterii EV pentru mașinile vândute în America de Nord. Valoarea totală a investiției este de așteptat să fie de aproximativ 5 miliarde USD, Grupul și SK On deținând fiecare câte 50%.

Prin intermediul asocieriii, ambele părți intenționează să înființeze o fabrică de celule de baterii EV în Bartow County, Georgia, aproape de unitățile de producție ale Grupului din SUA, ce includ Kia Georgia, Hyundai Motor Manufacturing Alabama, și Hyundai Motor Group Metaplant America.

Este de așteptat ca noua fabrică să înceapă producția de baterii în a doua jumătate a anului 2025, cu o capacitate de producție anuală de 35 GWh, ceea ce este suficient pentru a susține producția a 300.000 de automobile electrice. Hyundai Mobis va asambla pachete de baterii folosind celule din fabrică, apoi le va furniza fabricilor de producție ale Grupului din SUA pentru producția modelelor Hyundai, Kia și Genesis EV.

Asocierea accelerează și mai mult eforturile de electrificare ale Grupului Hyundai și îi va consolida poziția fruntașă pe piața automobilelor electrice din SUA printr-o aprovizionare stabilă cu baterii pentru a sprijini producția modelelor electrice extrem de competitive.

SK On a fost un partener strategic pentru grup rezultând din modele EV cunoscute la nivel global, cum ar fi Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 și Genesis GV60.

Adaugă un comentariu