Importanța inovării pe scară largă și a rezilineței au ieșit în evidență la Continental AG Annual Press Conference for 2022.

La conferință au luat cuvântul personalități de top ale grupului multinațional furnizor de componente Continental AG. Expunerile ample susținute de Nikolai Setzer (CEO) și Katja Dürrfeld (CFO) au făcut referire la eforturile vizând procesul dinamic de schimbare care deja și-a pus amprenta asupra industriei și la preocupările pentru reziliență în structura și activitatea grupului – fără de care depășirea dificultăților din trecutul apropiat ar fi fost mult mai dificilă.

De-a lungul ultimilor trei ani s-a pus mai puțin problema înaintării pe diverse direcții de perspectivă, prioritatea principală devenind limitarea consecințelor nefaste în traversarea acestui interval dificil din punct de vedere economic. În 2020 și 2021 au fost resimțite scăderea pieței și a penuria de semiconductori și alte materii prime pe fondul restricțiilor din timpul pandemiei, iar efectele acestora au afectat semnificativ și anul 2022. La începutul anului respectiv a intervenit și suspensarea producției din Rusia (fabrica de la Kaluga) pe fondul declanșării războiului dintre Rusia și Ucraina.

Perspectivele de evoluție în 2023 pentru Continantal AG sunt optimiste. Resursele grupului sunt importante în acest sens, ținând că vorbim de grupul furnizor de componente auto cu cel mai extins portofoliu din lume, fiind format din diviziile Automotive, Tires și ContiTech. Între acestea, de ContiTech se leagă cele mai mari așteptări dat fiind profilul profund creativ al diviziei.

ContiTech se concentrează pe abordări inteligente și durabile dincolo de „tema cauciucului’, dezvoltând soluții digitale și inteligente în sectoare orientate spre viitor. În acest scop, ContiTech se bazează pe cunoștințe acumulate pe un interval de lungă durată despre industrie și materiale, pornind de la acestea pentru a deschide noi oportunități de afaceri. Produsele, sistemele și soluțiile dezvoltate de ContiTech sunt utilizate atât în industria auto, cât și în inginerie feroviară, construcție de mașini și planuri, minerit, agricultură și alte sectoare importante ale viitorului.

Cu o atenție deosebită este tratată dezvoltarea sectorului software, în legătură cu care este anticipată o creștere exponențială. Este luată în considerare și calea stabilirii unor parteneriate în sectorul respectiv sau cea a unor „targeted acquisitions’ care să extindă posibilitățile de lucru pe domeniile electronicii, conectivității, siguranței active, asistării conducerii și a deplasării autonome. Display-ul panoramic de bord cu diagonala de 47,5 inchi pe care Continental l-a expus la CES 2023 este cât se poate de ilustrativ în sensul menționat.

Adaugă un comentariu

Articole similare