A început producţia noului Ford Puma la uzina din Craiova

A început producţia noului Ford Puma la uzina din Craiova.  În acest moment compania americană produce în România două modele şi va introduce lucrul în trei schimburi pentru a asigura producţia.

Noul Ford Puma are dimensiuni compacte (lungime: 4.186 mm, lățime: 1.805 mm, înălțime 1.537 mm) şi oferă un portbagj cu o capacitate de 456 de litri.  O premieră pentru segmentul B este reprezentată de hayonul electric. De asemenea, hayonul incorporează o soluție inovatoare de incorporare a ruloului portbagajului. Pe lângă acesta, inginerii Ford au inclus opțiunea unor scaune cu funcție de masaj pentru zona lombară. De asemenea, scaunele au fost concepute cu huse detașabile. Acestea pot fi înlăturate și spălate, sau chiar schimbate cu unele de altă culoare.

Ford Puma primește propulsorul 1.0 EcoBoost în mai multe variante de putere. Versiunea de bază a motorului oferă o putere maximă de 95 CP și poate fi configurată numai alături de o transmisie manuală cu șase rapoarte.

A doua versiune oferă 125 CP și este oferită și alături de o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte (disponibilă din mai 2020).

Probabil cel mai interesant motor din ofertă este cel care oferă tehnologia mHEV. Sistemul mild-hybrid funcționează la 48 de volți și va fi disponibil în două variante de putere, de 125 și 155 de CP, versiuni ce vor utiliza tot motorul EcoBoost de un litru. În cazul motorizării hibride, transmisia va fi doar manuală, dar șoferul va observa o creștere a cuplului maxim cu până la 20 de procente față de propulsoarele standard.

Uzina Ford din Craiova are aproximativ 6.000 de angajați şi compania americană a investit  200 milioane de euro pentru producerea noului model. La Craiova este produs şi modelul EcoSport.

taguri
Adaugă un comentariu