Atenție, bucureșteni! A început ridicarea masinilor parcate neregulamentar

După cum anunța la începutul săptămânii primarul general al Capitalei, în București a început ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Primul automobil care bloca traficul a fost deja ridicat din fața Palatului Parlamentului. Pentru că legea nu are încă norme de aplicare, deocamdată mașinile sunt mutate câțiva metri până în cea mai apropiată parcare, astfel încât să nu blocheze circulația. Amenzile sunt însă destul de usturătoare.

Prima mașină ridicată în București anul acesta este una cu numere de Belgia care cel mai probabil a fost parcată pe prima bandă a Bulevardului Libertății încă de la sfârșitul anului trecut, când în piață se desfășura târgul de Crăciun. După topirea zăpezii, mașina a rămas în mijlocul drumului și îi încurca pe șoferii care circulau pe Bulevardul Libertății din Capitală. Cum legea de ridicarea masinilor nu are încă norme de aplicare, autoturismul a fost mutat doar câțiva metri mai departe, în parcarea din piață. Polițiștii veniți la fața locului au întocmit un proces verbal, dar nu l-au putut amenda pe șofer pentru că autoturismul este înmatriculat în Luxemburg. Proprietarul nu a fost încă identificat.

Primarul general a anunțat încă de la începutul săptămânii că mașinile care încurcă traficul vor fi ridicate. Protocolul cu poliția rutieră a fost semnat însă seara trecută. „Toate maşinile care vor bloca tramvaiele, autobuzele, troleibuzele, transportul în comun în general, alte căi de acces, de asemenea circulația, banda întâi, căile de acces, vor fi ridicate’, promitea primarul general Gabriela Firea.

Șoferii care blochează circulația riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 625 de lei şi trei puncte de penalizare.

via | digi24.ro