O șoferiță din București a blocat traficul tramvaielor în Pipera. „Cum, Doamne iartă-mă, o fi ajuns acolo?”

O șoferiță grăbită a abuzat de o ilegalitate în trafic până în punctul în care s-a trezit că nu mai poate înainta: era pe linia de tramvai.

Citește și:

O şoferiţă din Bucureşti care depăşea pe linia de tramvai a produs clipul anului

Un plug RATB lovește cu zăpadă pietonii de pe marginea liniei de tramvai

Traficul din București devine o adevărată provocare pentru nervii șoferilor, în unele cazuri aceștia ajungând să recurgă la gesturi neregulamentare și să găsească „scurtături’ extreme.

Cel mai recent caz de acest fel a avut loc în miercuri seară, în zona Pipera, unde o șoferiță aflată la volanul unui Volkswagen Passat a blocat o arteră feroviară importantă în încercarea de a „păcăli’ coloana de mașini.

Aceasta a recurs la folosirea liniei de tramvai de pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu din Capitală, stradă pe care se află multe clădiri de birouri și care se intersectează cu strada Petricani – care leagă zona business a Capitalei de cartierul Tei. Paralel cu strada Petricani coboară și liniile de tramvai 16 și 36, cea mai eficientă și rapidă metodă de transport din Pipera către Tei. Eficientă, dacă nu este blocată.

Dacă pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu liniile de tramvai sunt la nivelul terasamentului, pe strada Petricani acestea sunt supraînălțate (precum unor linii de tren). Șoferița de la volanul mașinii cu număr de Prahova a continuat să meargă pe linia de tramvai până când a rămas suspendată pe șine.

Incidentul a fost relatat de către unul dintre pasagerii din tramvaie pe pagina sa de Facebook:

„Ploaie, vânt… Vreme câinoasă, ce să mai… Am așteptat vreo jumătate de oră tramvaiul (la Rocin). În sfârșit, a apărut unul. Aglomerație mare, lume nervoasă. Parcurgem o stație, până la colț, la Gelcap, și ne oprim. Vatmanița ne anunță că nu poate merge mai departe. În față, mai staționa un tramvai. Coborâm, și eu, și mulți alții, pufnind și întrebându-ne ce-o fi, pe vremea asta, și până unde o fi necesar să mergem pe jos. După câteva zeci de metri, ce să vezi, o mașină înțepenită chiar pe linia de tramvai. Cu… o blondă la volan, disperată să iasă cumva de-acolo. Noi, pasagerii, am uitat de ploaie, de vânt și ne-am oprit să ne minunăm: cum, Doamne-iartă-mă, o fi ajuns acolo? Filmulețe, poze… fiindcă așa ceva mai rar vezi. Au apărut și câțiva polițiști, care s-au închinat și ei… În fine, am plecat mai departe pe jos. La Mobexpert, m-am oprit, căci se vedea tramvaiul înaintând, foooaaarte încet, întrucât, în fața lui, venea mașina cu pricina, în ideea să ajungă la porțiunea de asfalt de la intersecția cu Șos. Fabrica de Glucoză.

Zău, chiar n-aș vrea să jignesc pe nimeni, dar uneori chiar îți vine să crezi că în bancurile cu blonde există un sâmbure de adevăr… 🙂

(Îmi pare rău pentru calitatea pozelor, deh, condițiile meteo nefavorabile sunt de vină)’.

Acesta nu este un izolat: anul trecut, un șofer și-a încercat la rândul său norocul pe linia de tramvai și a rămas suspendat. Clipul anului rămâne însă șoferița din București care a pătruns pe linia de tramvai pe contrasens, blocând agregatul în stație.

    drhyed says:

    eram acolo.l am intrebat pe politist: ce sanctiuni o sa ia………….mi a zis ca n a fost cu intentie!!!!!!!! si ca s o dea in judecata ratb ca i a blocat liniile….cred/sper c a luat ceva de la ea

Adaugă un comentariu