Industria auto din România vrea să producă măști, viziere și dezinfectanți

Un grup format din producători din industria auto care activează în România caută soluții pentru producția de ustensile necesare în contextul COVID-19.

Citește și:

Deții un autoturism Kia? Iată ce trebuie să-i faci în timpul carantinei

Japonia, prima țară din lume în care luminile automate devin obligatorii

Confirmare din interior: Poliția Română are plan de amenzi

APIA: Piaţa auto din România a scăzut cu aproape 24%, în primul trimestru

Sesiune foto cu Dacia 1300 prin centrul New York-ului pe timp de coronavirus

Parteneriatul Auto Român (PAR) caută împreună cu autoritățile române soluții pentru sporirea producției de măști, viziere, dezinfectanți și componente pentru ventilatoare mecanice — elemente atât de necesare în această perioadă sistemului sanitar din țara noastră, care începe să dea semne de oboseală în lupta cu coronavirusul.

În acest moment, în România sunt confirmate 6.879 de cazuri COVID-19 și 332 de decese asociate infecției cu SARS-Cov-2. 1.051 de persoane au fost până în acest moment vindecate. La nivel global, numărul de cazuri de infecție se apropie de 2 milioane, iar numărul deceselor a depășit 120.000.

„Fiecare companie a întreprins acțiuni de responsabilitate socială și solidaritate în comunitățile în care își desfășoară activitatea sau la scară națională, în completarea necesarului logistic și sanitar identificat de către autoritățile naționale. Au pus la dispoziție flote de mașini pentru personalul medical și auxiliar, au donat măști și echipamente sanitare de protecție, au organizat strângere de fonduri și direcționat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educație pentru copii și au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea și livrarea hranei la domiciliu,’ au transmis reprezentanții industriei, citați de Automarket.

Din grupul de lucru reunit sub umbrela PAR fac parte companii precum Dacia, Ford, Bosch, Continental, Pirelli și Star Transmission. Misiunea Parteneriatului Auto Român este aceea de a aduce laolaltă entități care activează în sectorul auto din țara noastră și de a găsi împreună soluții de dezvoltare; pe lângă cei menționați mai sus, în comunitatea PAR sunt implicați și ACAROM, AHK, Delphi, Draexlmaier, Garett Motion, Groupe Renault etc.

Adaugă un comentariu