Instructor auto, prins băut în timpul serviciului! Ce alcoolemie avea

Polițiștii din Slatina au avut o surpriză neplăcută după ce au tras pe dreapta mașina unei școli de șoferi locale. Instructorul auto, aflat în timpul serviciului, cu elevi în autoturism, avea o alcoolemie care se încadrează la infracțiune.

Miercuri, în jurul orei 11:00, mașina unei școli de șoferi din Slatina (Olt) a fost oprită în trafic de către un echipaj al Poliției. În vârstă de 42 de ani, instructorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar dispozitivul a indicat o alcoolemie de 0,53 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Conform Mediafax, bărbatul se afla în timpul serviciului și era însoțit de cursanți.

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Potrivit legislației în vigoare, o alcoolemie de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat de șofer constituie contravenție și se sancționează cu o amendă cuprinsă între 21 și 50 de puncte, plus suspendarea permisului timp de 6 luni.

Dacă alcoolemia depășește 0,40 g/L alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 g/L alcool pur în sânge), cum este cazul acestui instructor auto, fapta constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Deși instructorul se afla pe scaunul pasagerului, accesul său la cel de-al doilea set de pedale le oferă autorităților posibilitatea să-i întocmească dosar penal.

În luna mai, un instructor auto din județul Vâlcea a fost surprins de polițiști într-o situație la fel de absurdă: acesta nu deținea permis de conducere valabil.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu