Întâmpinând viitorul mobilității electrice, Maserati implementează planul strategic ”100% Engineered and Made in Italy”.

Maserati, primul brand italian de lux care dezvoltă și produce vehicule complet electrice, derulează un plan de creștere vizând profitabilitatea sustenabilă pe termen lung, axat pe o evoluție constantă a mărcii și a produselor. Detaliu de fond esențial: gama Maserati este 100% proiectată, dezvoltată și fabricată în Italia.

Marca Maserati este prezentă acum în peste 70 de țări din întreaga lume, cu o rată de export de 86%. Modena continuă să fie punctul central al Casei Tridentului, care, de mai bine de optzeci de ani, își are sediul în istorica fabrică din Viale Ciro Menotti.

Fiind o marcă dedicată performanței, inovației, designului, calității, tehnologiei și luxului, Maserati scrie viitorul mobilității în segmentul de lux, urmând o strategie ambițioasă și elaborând un plan amplu de produse axat pe electrificare, reflectând aspirațiile clienților săi.

Maserati este singura marcă de lux exclusivist a Grupului Stellantis și, în urma redresării sale financiare care a adus rezultate pozitive începând din 2021, își stabilește acum un model de afaceri solid, îndreptându-se spre un viitor electric pentru a-și consolida poziția de lider în segmentul de lux prin menținerea volumelor de producție și a marjelor profitabile în concordanță cu poziționarea sa pe piață unică.

Mai mult ca oricând, Maserati crede în mobilitatea electrică a viitorului, și se organizează în prezent în toate sectoarele pentru a-și consolida competitivitatea și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor noului consumator de lux. Compania din Modena a pornit deja la drum în noua eră electrică prin prezentarea primelor două vehicule BEV: GranTurismo Folgore și Grecale Folgore (Folgore identifică gama complet electrică Maserati), care sunt deja comercializate în Italia și pe piețele din UE.

GranTurismo Folgore, un adevărat simbol al mărcii, oferă soluții tehnice de ultimă generație inspirate din Formula E. Având motorsportul în sânge și animată de spiritul competiției pure, Maserati este prima marcă italiană care concurează în Formula E, începând din 2023.

Maserati GranCabrio Folgore va fi lansat anul acesta, la scurt timp după versiunea cu propulsie ICE. Călătoria spre electrificare va continua cu noul MC20 Folgore în 2025, un nou SUV BEV de mari dimensiuni în 2027, plus următoarea generație Maserati Quattroporte BEV în 2028.

Toate modelele actuale și viitoare ale mărcii sunt și vor fi proiectate, dezvoltate și produse 100% în Italia. Ca rezultat al unei veritabile îmbinări între măiestrie și inovație, Maserati își reafirmă legătura cu rădăcinile sale: sediul istoric din Modena, care găzduiește în prezent producția modelelor MC20 și MC20 Cielo, va face loc în curând producției versiunii Folgore a celor mai râvnite supercar-uri sport.

Dornică să se asigure că mașinile sale au cel mai atractiv stil și cele mai fin personalizate detalii, fabrica din Modena va găzdui, de asemenea, 'Atelierul programului de personalizare Fuoriserie', dedicat creării modelelor Maserati configurate individual. Sunt deja prevăzute investiții considerabile în noi spații în cadrul uzinei și cursuri de formare profesională specifice pentru personalul care va lucra în cadrul Programului Fuoriserie.

La fabrica istorică de pe Viale Ciro Menotti, echipa de conducere a companiei va colabora strâns cu o echipă de ingineri experți creativi dedicați mărcii Maserati – formată din aproximativ 130 de ingineri și tehnicieni profesioniști – care vor dezvolta complet gama actuală și viitoare. Echipa va lucra în strânsă colaborare cu Engine Lab (unde sunt dezvoltate și testate grupurile motopropulsoare complet electrice) și va contribui la orientarea mărcii către o poziționare superioară în segmentul de lux. Împreună, aceste echipe puternice vor construi viitorul Tridentului și vor duce marca emblematică pe noi culmi, așa cum merită.

Maserati face parte din planul strategic 'Dare Forward 2030' al Grupului Stellantis, anunțat la 1 martie 2022, ca o entitate de sine stătătoare a matricei sale organizaționale globale. Toate noile modele Maserati vor fi echipate cu grupuri motopropulsoare electrice, pentru a oferi o inovație extraordinară și o înaltă performanță, ambele reprezentative pentru ADN-ului Maserati. 2024 este un an crucial pentru evoluția și creșterea companiei, mai ales în contextul provocărilor și schimbărilor cu care se confruntă mărcile de lux în sectorul auto la nivel mondial.

Davide Grasso, CEO Maserati a declarat: ' Conduși de inima noastră din Modena, mergem cu toată viteza înainte pentru a trasa calea schimbării în ceea ce privește electrificarea. Două dintre seriile noastre emblematice de modele sunt deja disponibile la vânzare în versiuni 100% electrice, iar un altul urmează să apară anul acesta. Le vom oferi clienților noștri fideli cele mai puternice Maserati de până acum, ducând limitele plăcerii de a conduce într-o nouă eră. Prin viziunea și planul nostru strategic pe termen lung, dorim să ne lăsăm amprenta în lumea luxului prin excelența unică a producției italiene, concentrându-ne în mod constant pe calitatea distinctivă și construindu-ne viitorul cu un model de afaceri dedicat, care garantează clienților noștri cele mai bune produse care reflectă valorile Tridentului.'

Adaugă un comentariu

Articole similare