Dieselgate – află online dacă mașina ta este afectată

Peste 100 de mii de maşini marca Audi, Volkswagen, Seat şi Skoda din România sunt afectate de scandalul Dieselgate, după ce au fost identificate că au instalate softuri care păcălesc testele de poluare.

Clienții Volkswagen pot verifica acum pe internet, chiar pe site-ul oficial al companiei, dacă maşina lor face parte din lotul cu probleme. Aceștia trebuie să acceseze site-ul Volkswagen și să introducă seria de şasiu a automobilului. Pentru moment, website-ul funcționează doar în Germania, însă în scurt timp nemții vor veni și cu versiunea globală.

Dacă autoturismul are probleme, proprietarul urmează să primească din partea Volkswagen informații cu pașii ce trebuie urmați. .

Cifrele arată că în România, peste 100 de mii de maşini ar putea ajunge în service-uri pentru a fi verificate. Este vorba despre 59.382 de mașini Volkswagen, 24.122 de automobile Skoda, 19.445 de mașini Audi și 2.354 de automobile marca Seat.

Dintre acestea, 29.763 unități Volkswagen, 14.161 de mașini Audi, 4.204 de vehicule Skoda și 1.060 de exemplare Seat provin din tranzacții second-hand din afara României.

Introdu AICI seria de șasiu să vezi dacă mașina ta are probleme!

Foto: EPA

Adaugă un comentariu