Introspecție în jurnalul de Drift al familiei Ene: “Un final de sezon incendiar”

Pilotul de drift Sorin Ene se întoarce din Grecia de la etapa din Nigrita a campionatului Drift Kings, loc în care Alice Ene, fata sa în vârstă de 14 ani, a avut o evoluție spectaculoasă. El a declarat următoarele în exclusivitate pentru Auto Bild România:

“Un sfârșit de sezon competițional extraordinar de solicitant și de complicat pentru familia Ene Drift, ținând cont că, începând cu acest an, fata mea Alice, în vârstă de 14 ani, și-a făcut debutul în drift. Ba chiar și-a făcut debutul la drift la nivel european, deoarece prima etapă la care a evoluat a fost și etapa de debut pe circuitul Serres din Grecia în cadrul unui campionat european puternic, și anume Drift Kings, acolo unde Alice, la clasa dedicată fetelor, “Queen of Europe” a obținut locul 1. Această poziție i-a permis lui Alice Ene să-și ia un avans considerabil față de celelalte concurente. Ne referim îndeosebi la Natalia Iocsak, tot din România, un pilot cu o experiență de trei ani în derapajul controlat, în drift la nivel profesionist și care evoluează pe o mașină foarte bine pregătită, un BMW Seria 3 cu motor de proveniență Lexus, LS400 cu aproape 500 CP, dacă nu chiar peste, Natalia fiind cea care îi suflă în ceafă lui Alice la o diferență de 100 de puncte, diferență care poate fi recuperată în ultima etapă. Aceasta va avea loc weekendul viitor pe circuitul Serres.

Spuneam că este un sfârșit nebun de sezon competițional pentru că în weekendul care tocmai a trecut, Alice a fost prezentă tot în Grecia la un circuit montan de tip Touge în localitatea Nigrita, situată la 30 km distanță de circuitul Serres. Acolo unde Alice a evoluat pe munte, pentru prima oară pe mașina mea, o mașină de curse extrem de puternică, cu peste 600 CP, motivul fiind acela că mașina lui Alice, tot un BMW Seria 3 e46 cu 500 CP a avut câteva probleme cu răcirea uleiului și a apei.

Alice s-a descurcat extraordinar de bine, obținând locul 1 în calificări, fiind imediat urmată de Natalia Iocsak în Battle-uri (curse în tandem). Bineînțeles, aici a avut loc și o ieșire în decor, motiv pentru care Natalia a trecut în frunte (Alice a reușit să ocupe și poziția 6 la Clasa Pro 2). Dar chiar și în această situație, cu Alice pe locul 2, își păstrează o diferență considerabilă de puncte între ea și Natalia, bătălia finală dându-se pe circuitul Serres, acolo unde și Natalia va fi prezentă, alături de Iva Rusinova din Bulgaria, un pilot excelent, cu 10 ani experiență în drift. Bineînțeles fiind prezente la start și alte nume sonore ale driftului feminin european.

Alice a rămas în continuare în Grecia, nu s-a mai reîntors în țară, dar eu revin în România, chiar acum sunt pe drum, pentru a fi prezent la etapa finală care se desfășoară pe circuitul Motorpark România. Cele două etape de final european și cea de nivel național se suprapun, sunt pe aceeași dată, motiv pentru care Alice Ene rămâne cu mașinile în Grecia împreună cu mama sa și cu o întreagă echipă tehnică solidă. Bineînțeles și cu un spotter alături.

Voi evolua pe circuitul de la Adâncata cu șanse la podium, momentan situându-me pe locul 3 în campionatul național. Se anunță un final de sezon cu scântei, extraordinar de încordat. Toate bătăliile, atât pe plan național, cât și pe plan european se dau în ultima etapă. A fost un sezon extraordinar de bun pentru Alice chiar dacă vine după două accidente, chiar al treilea aici în Grecia, dar este un lucru normal în drift, cu atât mai mult pe traseele montane, unde gradul de dificultate este extraordinar de ridicat, dar așa cum se vede, echipamentele de siguranță impuse de FIA își fac foarte bine treaba și nimeni nu a avut de suferit. Aici la etapa din Nigrita, piloți experimentați cu rezultate foarte bune, chiar campioni europeni au avut și ei accidente majore, însă totul s-a terminat cu bine mulțumită sistemelor și echipamentelor de siguranță. După weekendul care urmează vom afla și rezultatele finale, dacă Alice va reuși să obțină titlul de campioană sau dacă va fi vicecampioană europeană la secțiunea Drift Queen și cu acest rezultat ar putea stabili un nou record la nivel mondial, fiind cel mai tânăr pilot profesionist de dift de gen feminin care obține acest titlu.

Dacă Alice nu va reuși să obțină prima poziție, mai mult ca siguranță aceasta îi va reveni Nataliei Iocsak, din Satu Mare, o tânără foarte talentată și profund implicată la nivel profesionist în drift. Vă transmit toate cele bune de aici din Grecia, dar și din România și urmăriți-ne pe paginile oficiale de Facebook (Sorin Ene, Alice Ene), Instagram (Alice Ene, Școala de Drift Sorin Ene), precum și pe Youtube.”

Să nu credeți că Alice a avut timp să se odihnească după cursă. La scurt timp după decernarea premiilor, ea a intrat live pe laptop și a susținut un test la biologie.

Adaugă un comentariu