Ion Țiriac, primul român care câștigă un trofeu la Pebble Beach

Ion Țiriac a participat în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Românul a reușit să își adjudece premiul “Lucius Beebe”, dar și titlul în cadrul categoriei “Rolls Royce & Bentley- modele postbelice”.

Ion Țiriac a participat la concurs alături de un Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville fabricat în 1952.

ion tiriac pebble beach

Trofeul “Lucius Beebe” se acordă în cinstea omului cu același nume, acesta fiind unul dintre primii jurați ai Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Povestea lui Rolls-Royce Phantom IV

Între anii 1950 și 1956 au fost produse 18 exemplare Rolls-Royce Phantom IV. Acestea putea fi achiziționate doar de capete încoronate sau șefi de stat. Astăzi, au mai rămas doar 16 unități.

Toate exemplarele Rolls-Royce Phantom IV au caroserii realizate de constructori independenți, în cazul Rolls-Royce Phantom IV Sedanca de Ville acesta fiind Hooper & Co. Ltd. Un lucru interesant constă în faptul că pe capotă există versiunea îngenuncheată a statuetei „Spirit of Ecstasy’.

Exemplarul deținut în prezent de Ion Țiriac i-a aparținut lui Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunităţii Nizari Ismaili, care a fost totodată și primul proprietar al automobilului.

 

Adaugă un comentariu