Nissan celebrează 50 de ani de Nismo cu un model Italdesign excepțional… de scump

Divizia sport Nismo împlinește anul acesta jumătate de veac de existență, ocazie cu care a lansat, împreună cu carosierul Italdesign, o ediție de colecție pentru GT-R. 

Citește și:

Italdesign Speciali este numele supercarului pregătit de carosierul italian

Honda NSX vs Nissan GT-R – Pe urmele lui Godzilla

Nissan a anunțat că modelul GT-R50 desenat de carosierul italian Italdesign a intrat în producție și că va debuta în fața publicului în cadrul evenimentului Nismo Festival. Doar 50 de exemplare vor fi construite, Nissan anunțând că acesta se bucură de un număr considerabil de rezervări. Livrările sunt promise cel târziu pentru finalul anului 2021.

Italdesign Nissan Nismo GT-R50

„Clienții noștri au savurat experiența de personalizare a mașinilor oferită de Italdesign, care are o lungă tradiție în zona exclusivistă a automobilelor de performanță ultra-rare și de înaltă performanță’, a declarat Bob Laishley, directorul programului global de dezvoltare a vehiculelor sport Nissan.

Prețul unui GTR-50 este de 990.000 de euro (înainte de taxe). Pentru această sumă, clienții nu vor primi doar o mașină exclusivistă, ci mașina lor exclusivistă: aceștia participă activ cu sugestii de personalizare și sunt consiliați de către experții Italdesign.

Sub capotă, GT-R50 va fi echipat cu motorul V6 de 3,8 litri a cărui putere a fost crescută până la 720 de cai-putere, cu circa 110 mai mulți decât în cazul celei mai puternice versiuni Nismo GT-R de până acum. Cuplul motor a crescut și el considerabil, de la 652 la 780 de Newtoni-metru.

Italdesign Nissan Nismo GT-R50

Prin prisma caracteristicilor sale sportive – la debut a fost mașina de serie cu cea mai rapidă accelerație 0-100 km/h din lume – și a potențialului oferit de motorul V6, Nissan GT-R a rămas la fel de îndrăgit ca predecesorul său, fiind considerat cel mai accesibil supercar.

Acest statut și l-a păstrat de-a lungul celor 12 ani de existență, în ciuda creșterii treptate a prețului de achiziție. Firește, când vine vorba de prețuri, modelul aniversar semnat de Italdesign le depășește pe toate.

Adaugă un comentariu