Kia K5 – noul sedan asiatic înlocuieşte gama Optima

Kia a decis să renunţe la denumirea Optima şi relansează acest model din 2020 sub numele K5. Noul sedan fastback a fost realizat prin colaborarea celor trei centre de design Kia din America de Nord, Europa și Coreea de Sud.

Kia K5 va beneficia pentru prima dată de sistemul de tracțiune integrală (AWD) opţional şi gama de motoare ‘Smartstream pe benzină, pentru care e disponibilă şi noua transmisie cu dublu ambreiaj în baie de ulei cu opt trepte de viteză.

Gama de motoare disponibile pentru K5 pe pieţele europene e posibil să includă un motor de 2,0 litri MPI cu 152 CP/192 Nm, fie propulsorul de 2.0 litri cu tehnologia CVVL de 160 CP/196 Nm sau unitatea de 2.5 litri GDi de 194 CP și 246 Nm.

La interiorul acestui sedan cu o lungime de 4.905 mm este oferit opţional sistemul de infotainment cu touchscreen de 10.25 inchi ce include sistemul de navigație plus instrumentarul de bord digital cu un display de 12.3 inch.

Gama sistemelor de asistență disponibilă pe noul Kia K5 include sistemul de asistență la evitarea coliziunii frontale (FCA – Forward Collision-avoidance Assist), sistemul de monitorizare a obiectelor în punctul mort (BVM – Blind-spot Collision-avoid Assist) cu sistemul de vizualizare în jurul automobilului (SVM – Surround View Monitor) și sistemul de asistare a evitării coliziunii în punctul mort (BCA – Blind-spot Collision-avoid Assist), sistemul Smart Cruise Control (SCC) sau sistemul Navigation-based SCC (NSCC), sistemul de asistare la părăsirea benzii de rulare (LFA – Lane Following Assist), sistemul de atenționare al atenției șoferului (DAW – Driver Attention Warning și sistemul de asistare la condusul pe autostradă (HDA – Highway Driving Assist).

taguri
Adaugă un comentariu