KIA Quoris: Apogeul luxului coreean

Noul varf de gama al constructorului coreean, intitulat K9 in tara natala, va fi redenumit ”Quoris” pe celelalte piete internationale unde va comercializat incepand cu ultimul trimestru al acestui an.

 Noua Kia Quoris are o lungime de 5090 mm si un ampatament generos de 3045 mm, dimensiuni apropiate de cele ale unui Mercedes Clasa S sau BMW Seria 7. Potrivit lui Thomas Oh, vice presedinte Kia Motors, „derivat din termenii englezesti „core” (miez) si „quality” (calitate), numele noului model face referire la atuurile sale principale, cuvantul Quoris subliniind soliditatea, luxul si inalta tehnologie”. 

Noul sedan de lux este si primul model cu tractiune spate din istoria marcii, fiind echipat cu suspensie pneumatica si o noua cutie automata cu opt trepte. Noul Quoris a fost dezvoltat pornind de la platforma recent lansatului Hyundai Equus si este propulsat de un motor V6 aspirat de 3,8 litri si 290 CP. Anul viitor va fi oferita si o versiune GDI cu injectie directa, care va dezvolta o putere maxima de 334 CP, mai apropiata de pretentiile tipice clasei de lux. De pe lista echipamentelor standard nu vor lipsi un sistem audio Lexicon cu 17 difuzoare, centrala de comanda multimedia cu display de 12,3 inci sau farurile adaptive cu tehnologie LED, atat pentru luminile de zi, cat si pentru faza scurta si lunga.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare