La 100 de ani de Maserati, italienii vin cu informatii pretioase cu privire la viitorul companiei

Pe 1 decembrie, Maserati a implinit 100 de ani de cand fratii Alfieri, Ettore, Ernesto si Bindo au deschis atelierul auto care, mai tarziu, a ajuns sa fie recunoscut pe piata internationala. Odata cu petrecerea dedicata centenarului, oficialii Maserati au anuntat si fabricarea masinii cu numarul 50.000 in cadrul facilitatii din Grugliasco, Italia.

Modelul aniversar este un Maserati Quattroporte S Q4 vopsit in nuanta Grigio Maratea care va poposi in garajul unui client de peste Ocean. Mai mult decat atat, performanta Maserati este si mai impresionanta tinand cont ca in 2013, aceeasi uzina serba 10.000 de vehicule fabricate.

Dar vestile cu privire la Maserati nu se opresc aici. Conform colegilor din presa britanica, conceptul Alfieri a primit unda verde din partea concerii. Astfel, acesta va fi lansat in 2016, urmand ca in 2017 sa fie prezentata si o versiune decapotabila. Conform acelorasi surse, sub capota lui Alfieri vom gasi motorul V6 de 3,0 litri turbo capabil sa produca 410 CP, 450 CP sau 520 CP, in functie de versiunea aleasa.

Mai mult decat atat, noua generatie a lui Maserati GranTurismo va sosi in 2017. Italienii vor renunta la versiunea GranCabrio, locul lasat gol urmand sa fie umplut de aparitia versiunii decapotabile a lui Alfieri. In ceea ce priveste motorizarea, sursele britanice vorbesc despre un V8 de 3,8 litri twin-turbo capabil sa produca ceva mai mult de 550 CP.

Sursa | AutoExpress | Autocar

Adaugă un comentariu