Lamborghini unicat din 2006 iese la iveală, pregătit să-și găsească proprietar nou

În universul unicatelor, acest prototip funcțional bazat pe Lamborghini Gallardo este nu altceva decât o superofertă: se așteaptă să strângă măcar 1,2 milioane de dolari.

Citește și:

Audi nu oferă RS1, dar acest unicat ABT ar putea liniștit să poarte acest nume (VIDEO)

Așa arată mașina UNICAT produsă de un reșițean

Lamborghini a lansat în 2004 ceea ce avea să devină un adevărat bestseller al producătorului: supersportiva entry-level Gallardo. O nișă pe care producătorul italian nu o mai ocupase încă din anii ’80. Gallardo a ținut topul vânzărilor până când succesorul său, Huracán, și-a intrat în grații. În era SUV-urilor, nu mai este nicio surpriză probabil că cel mai solicitat model Lamborghini este Urus.

Dar să revenim la Gallardo și, mai precis, la proiectul Concept S pe care îl vedem în imaginile de mai sus și care s-a născut din platforma supersportivei cu motor V10. La un an după lansarea lui Gallardo, Concept S era expus la Salonul Auto de la Geneva, purtând semnătura designerului Luc Donckervolke. Bucurându-se de un mare interes din partea publicului, conceptul și-a croit drumul către producție, mai întâi sub forma unui prototip funcțional prezentat la Pebble Beach 2006.

Planurile Lamborghini erau de a crea o versiune specială a lui Gallardo – așa cum s-a întâmplat mulți ani mai târziu cu Aventador J, spre exemplu – însă nu s-au mai materializat.

Concept S este animat de un motor V10 aspirat, de 5,0 litri, cu 500 de cai-putere și un cuplu de 510 Newtoni-metru. Puterea este trimisă tuturor patru roților prin intermediul unei cutii automate cu șase trepte; accelerația 0-100 km/h se desfășoară, conform spuselor producătorului, în 4,1 secunde, iar viteza maximă este estimată la 325 km/h.

Cei 200 de kilometri pe care îi are mașina au fost adunați în timpul testărilor inițiale, deci putem spune cu ușurință că mașina este ca nouă. A fost păstrată de un proprietar anonim în garaj până anul acesta, când a participat la licitația RM Sothebys din Abu Dhabi. Nu știm încă dacă și-a găsit sau nu un nou proprietar, însă prețul acestuia, raportat la universul unicatelor, este… avantajos: 1,2 milioane de euro.

Adaugă un comentariu