Lamborghini Essence SCV12, supercar cu 830 CP dedicat circuitului

Lamborghini ne arată cea mai recentă creație a sa, Essence SCV12, un model de circuit care se laudă cu cel mai puternic V12 produs vreodată în Sant’Agata.

Citește și:

Lamborghini cumpărat din ajutorul de stat pentru coronavirus

Lamborghini Sian Roadster, supercar hibrid exclusivist cu 819 CP

Cum să aduci Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder la tine în sufragerie

Dacă cele mai recente exemplare create în uzina din Sant’Agata Bolognese au fost ediții limitate de stradă, de data aceasta Lamborghini vine în întâmpinarea iubitorilor de experiențe cu Essenza SCV12, un supercar destinat exclusiv asfaltului de circuit. Doar 40 de unități Essenza SCV12 vor fi construite, prețul fiecăruia rămânând un mister.

Sub capotă, Essenza SCV12 primește motorul-simbol al Lamborghini, unitatea V12 aspirat, de 6,5 litri, care aici produce 830 de cai-putere. Este, astfel, cel mai puternic V12 creat vreodată de Lamborghini.

Kitul aerodinamic al mașinii nu este doar inspirat de alergătoarele pe circuit, dar are și funcționalitatea specifică: mașina produce 1.200 de kilograme de forță de apăsare (la 250 km/h), mai mult decât un model GT3. Iar raportul cai-putere/kg este de 1,66.

Clienții de SCV12 primesc spațiu de depozitare gratuit într-un hambar construit în Sant’Agata Bolognese și își pot admira oricând mașina prin intermediul unei aplicații de mobil. Pachetul Essenza SCV12 include și programe de antrenament cu piloți atestați, dar și evenimente „arrive and drive’ susținute pe circuite atestate FIA. Asistența tehnică este asigurată de echipa de tehnicieni ai Squadra Corsa.

Adaugă un comentariu