Lamborghini Urus in miscare (video)

Exista un singur exemplar aflat in stadiul de prototip, dar poate rula deja pe strada. Vedeti primele imagini in miscare cu viitorul SUV de lux Lamborghini Urus.

 

In 1986 Lamborghini intra pe un teritoriu complet nou. De pe liniile de productie ale uzinei din SantAgata Bolognese iesea LM002, primul SUV de lux din istoria constructorului italian. Supranumit „Rambo Lambo’, din pricina alurii impozante de vehicul militar, exclusivistul model cu motorizari in 12 cilindri a fost produs, pana in 1992, in doar 328 de unitati. Au trecut aproape doua decenii de atunci, timp in care Lamborghini a stat departe de lumea SUV-urilor de lux. Acum, aflati sub umbrela protectoare a lui Audi, italienii isi fac curaj si revin in forta prin noul Urus. Insa in toti acesti ani filozofia SUV-urilor de lux a evoluat extrem de mult. Mercedes, BMW si chiar grijulii parinti, Audi si Porsche, se bucura deja de o traditie indelungata in domeniu, iar Bentley si Maserati se pregatesc sa intre si ei in competitie cu primele lor crossovere din istorie.

Raspunsul lui Lamborghini era previzibil si asteptat, italienii dezvaluind la Salonul Auto de la Beijing un concept apropiat de viitoarea versiune de serie. Designul inspirat de o naveta spatiala imprumuta numeroase detalii estetice de la nava-amiral Aventador, iar proportiile atipice de coupe cu patru usi tradeaza pretentiile sportive ale noului model. Gabaritul impunator se traduce printr-o latime de 1990 mm si o inaltime de 1660 mm, in timp ce lungimea masoara 4990 mm, Urus fiind mai lung dec=t predecesorul LM002 si actualul BMW X6 cu 200, respectiv 114 mm.

Al treilea model din gama Lamborghini ofera patru locuri veritabile si va fi dezvoltat pornind de la platforma viitorului Audi Q7, materialele high-tech usoare, precum aluminiul sau fibra de carbon, fiind responsabile pentru atingerea unei masei totale cat mai reduse. Urus va beneficia, astfel, si de viitoarea generatie a avansatului sistem de tractiune integrala permanenta Torsen si va fi echipat cu o cutie automata cu dublu ambreiaj si o suspensie pneumatica, cu garda la sol variabila. Foarte probabil, Urus va fi propulsat de noul V8 bi-turbo de 4 litri de la RS6 Avant care va furniza cel putin 600 CP si va oferi cel mai redus nivel de emisii si cele mai bune perfomante din segment. Versiunea de serie va debuta in 2015, fiind planificata o cadenta anuala de cel putin 3.000 de unitati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu