Lexus IS: Best in Class 2013 la EuroNCAP

Noul Lexus IS 300h a fost declarat de catre Euro NCAP cel mai bun din clasa sa in anul 2013 la capitolul siguranta, performând cel mai bine in cadrul categoriei masini mari, de familie’. 

Noul Lexus IS a obtinut 5 stele Euro NCAP, cu scoruri de 91% pentru ocupanti adulti, 85% pentru ocupanti copii, 80% pentru protectia pietonilor si 66% pentru sistemele de siguranta asistata. Aceste rezultate se situeaza mult peste minimul solicitat pentru a obtine 5 stele.

In fiecare an, Euro NCAP premiaza modelele care au obtinut cele mai bune rezultate in categoriile din care fac parte. In 2013 au fost testate 33 de masini in 7 categorii diferite. Castigatorii ‘Best in Class sunt autovehicule care au obtinut cel mai ridicat scor general, care se calculeaza luând in considerare rezultatele la testele de siguranta pentru ocupanti adulti, ocupanti copii, protectia pietonilor si sistemele de siguranta asistata.

In materie de siguranta, noul Lexus IS este echipat cu cele mai avansate tehnologii de siguranta activa si pasiva, printre care se numara si capota activa – o premiera pentru segmentul sau.

Adaugă un comentariu