Lister prezintă noul concurent la titlul de cel mai rapid SUV din lume

Lister a publicat câteva imagini ale modelului la care lucrează de câteva luni, menit să devină cel mai rapid SUV din lume.

L-au denumit LFP și este bazat pe un F-Pace SVR. Chiar dacă modelul standard este deja rapid, cei de la Lister vor să se mândrească cu cel mai rapid SUV din lume, ceea ce înseamnă că trebuie să-l depășească pe Lamborghini Urus.

Citește și:

Renault nu va mai comercializa modele Dacia în Rusia după înlocuirea lui Logan

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

 

Practic, ei vor să facă o mașină capabilă să treacă de 320 km/h, semnificativ peste cei 305 km/h de care este capabil un Lamborghini Urus. Desigur, italienii ar putea riposta în viitor cu un model și mai puternic și mai rapid, dar până atunci Lister ar putea să se mândrească din postura de creatori ai celui mai rapid SUV din lume.

Varianta standard a lui Jaguar F-Pace SVR are un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat cu un compresor mecanic. Lister ar urma să dezvolte în jur de 670 CP din acea motorizare, cu peste 120 în plus față de fabrică. Cuplul maxim va crește și el, cel mai probabil peste pragul de 750 Nm, în contextul în care F-Pace SVR oferă 680 Nm.

Lister are deja o variantă de performanță pe un Jaguar modern, bazată pe F-Type R, numită Lister Thunder, care oferă 666 CP și a fost oferită în doar 99 de unități. SUV-ul de la Lister va dezvolta și mai multă putere și ar urma să fie construit în 250 de unități.

În viitor, Lister pregătește un succesor al lui Storm. Acest model ar urma să fie bazat tot pe un Jaguar, dar va fi echipat cu un motor V12 de 7.8 litri și care va asigura aproximativ 1.000 de cai putere.

Adaugă un comentariu