Locuri de parcare doar pentru femei! Ce țară a luat această decizie

Semnalizate prin indicatoare imprimate cu un toc de pantof negru pe un fundal roz, spatiile de parcare dedicate in exclusivitate femeilor, mai late decât cele obișnuite, au stârnit controverse pe tema discriminării sexuale în media de socializare din China.

O femeie a fost arestată pentru conducere în stare de ebrietate, deși nu se afla la volan. Cum a fost posibil?

Locurile de parcare amenajate in spatiile pentru servicii din apropierea autostrazilor din zonele Jiande si Tonglu, situate in provincia Zhejiang din estul Chinei, sunt de 1,5 ori mai late decat cele obisnuite, culoarea si simbolul de pe semnele instalate in dreptul lor indicand faptul ca acestea sunt ”doar pentru femei”.

Câte automobile erau înmatriculate la 1 iulie 1909 în București? Câte dintre acestea aparțineau femeilor?

Weibo, cel mai important site de microblogging din China, a fost inundat de mesaje pe tema locurilor de parcare pentru persoanele de sex feminin, multi utilizatori sustinand ca acestea perpetueaza stereotipul conform caruia soferitele ar fi mai putin experimentate in comparatie cu barbatii.

Ce înseamnă pentru o femeie să aibă meseria de șofer de TIR: Fac duș cu șervețele umede’

Au dreptul să parcheze femeile însărcinate pe locurile destinate persoanelor cu handicap?

Totusi, multe dintre utilizatoarele de sex feminin ale retelei sunt de parere ca aceste locuri de parcare demonstreaza preocuparea fata de persoanele aflate in nevoie si sustin ca mesajele ce invoca discriminarea sexuala reprezinta o exagerare.

Sursa: hotnews.ro

Adaugă un comentariu