Ești fan Maserati? Uite unul în România care a aparținut lui Elton John

Iată o ocazie rară pentru orice colecționar auto. Un Maserati Biturbo spyder se află în acest moment la vânzare în România. Partea cea mai importantă din această poveste este faptul că mașina a aparținut lui Sir Elton John.

Dacă punem la socoteală și faptul că Maserati Biturbo spyder are un design semnat de Zagato, lucrurile devin și mai interesante. În total s-au fabricat 3.076 de exemplare la fabrica din Milano a cunoscutului carosier. Modelul de debutat la Salonul Auto de la Torino în 1984.

Versiunea spyder are un ampatament mai scurt cu 11,4 cm față de versiunea coupe. Chiar și așa, portbagajul este mai încapător, deoarece aici avem de-a face cu o decapotabilă cu două locuri în locul unul coupe cu patru locuri.

Licitația fostei mașini a lui Sir Elton John a avut un preț de pornire de 8.000 de euro. Vânzarea sa în cadrul licitației nu s-a concretizat, însă cine dispune acum de 42.000 de euro, poate deține o bucată din istorie. Autoturismul este dotat cu un motor V6 biturbo de 2,5 litri ce dezvoltă o putere de 141 kW (192 CP). Resursele sunt gestionate de o transmisie manuală cu cinci trepte amplasate într-o configurație de tip dog-leg.

Vehiculul cu două locuri este fabricat în 1987 și are un rulaj total de 34.000 km. Mașina dispune de un istoric complet de service. În același timp, revizia a fost efectuată recent, în urma căreia s-au schimbat fluidele, distribuția, s-a reconstruit carburatorul și s-a pus la punct aprinderea. Interesant este că această servisare a fost efectuată de către specialistul Maserati, Bill McGrath.

Fiind un autoturism configurat special pentru excentricul Elton John, mașina dispune de jante O.Z. Racing de tipul split rim, precum și de un sistem audio îmbunătățit, cel standard (stereo) fiind înlocuit, la momentul respectiv, cu unul Kenwood ce valora 4.000 de lire. În același timp, Elton John a cerut o tapițerie din piele albă cu margine roșie.

Documentația originală atestă faptul că mașina a aparținut lui Sir Elton John, fiind înmatriculată în numele companiei personale, William A Bong Ltd. În același timp, toate manualele de utilizare au fost păstrate în portofelul original din piele.

Sursă: artmark.ro

Adaugă un comentariu