De la excepțional, la excepțional: coupé Maserati MC20 Fuoriserie pentru David Beckham.

Scrisoare de dragoste către orașul magic Miami: astfel s-a născut MC20 Ediție Fuoriserie pentru David Beckham. Ambasadorul mărcii auto italiene a devenit el însuși designer cu susținere din partea Maserati Centro Stile. Datorită acestei uniuni, pasiunea campionului britanic pentru al doilea său oraș natal prinde contur într-o mașină personalizată care exemplifică conceptele de performanță și sportivitate: un MC20 special.

Proiectul face parte din programul de personalizare Maserati, denumit Fuoriserie, care, în diversele sale stiluri, permite clienților să-și creeze propriul Maserati la comandă. Mașina, menită drept un simbol al luxului autentic în mileniul al treilea, arată lumii natura sa unică și caracterul său personal. Maserati Fuoriserie este ca o pânză goală, iar Casa Tridentului oferă cu adevărat o serie de instrumente cu care să creezi. Restul este lăsat pe seama gustului și inspirației clienților, oferindu-le posibilitatea de a-și stabili propriile tendințe și de a-și exprima personalitatea.

După un proces de design personalizat și colaborativ, Beckham și designerii de la Maserati Centro Stile au creat un model MC20 Ediție Fuoriserie pentru David Beckham. Această mașină transpune adevărata pasiune într-o monococă din fibră de carbon, fabricată în întregime în Italia și propulsată de un motor V6 pe benzină, derivat din tehnologiile din Formula 1.

În această poveste, punctul de pornire este în Miami, acasă la clubul american de fotbal al lui Beckham, iar rezultatul final este negru și roz, o dihotomie cromatică, precum este de altfel și interacțiunea dintre suprafețele lucioase și cele mate. Culorile echipei sunt negru și roz, echipamentele fiind caracterizate de suprafețe contrastante, lucioase și mate.

Pornind de la aceste elemente drept inspirație, caroseria prezintă un ton de negru lucios aflat în contrast cu logo-urile Trident de pe grilă și montantul C, de culoare neagră, dar cu un finisaj opac. Scrisul Maserati din partea din spate este de asemenea opac, în timp ce emblema MC20 de pe ușă este roz pastel, ca și etrierele de frână, marca Brembo.

Interiorul, din piele și Alcantara, este negru și are cusături contrastante de culoare roz. Spătarele scaunelor, din Alcantara, sunt lucrate cu o metodă de gravare laser ton pe ton, iar tetierele prezintă o broderie tridimensională roz pastel.

În spațiul central dintre cele două scaune se regăsește o plăcuță personalizată cu aspect lucios-mat. În partea de sus a acesteia, lângă Trident, inscripția Maserati Fuoriserie este roz pastel, iar în partea de jos, apare scris cu caractere italice “Pentru David”, cu efect de aluminiu.

Klaus Busse, Șeful Maserati Design, a comentat: „Ca designeri de mașini, misiunea noastră este de a oferi o experiență holistică. Această valoare ghidează cercetarea stilistică a mărcii noastre, făcând ca fiecare Maserati să fie recunoscut într-un mod unic. Programul nostru de personalizare este un alt exemplu al obiectivului mărcii de a crea experiențe singulare pentru clienții noștri: Maserati Fuoriserie este o pânză goală, pe care clienții Maserati pot scrie propriile lor povești și își pot dezlănțui creativitatea, făcând ca visele lor să devină realitate. Proiectarea acestei ediții speciale MC20 cu David, ca și în cazul tuturor proiectelor noastre ediția Fuoriserie, este și o odă adusă trecutului mărcii, conducându-ne înapoi într-o perioadă în care fiecare mașină era construită manual la cerințele clientului, dând viață unei mașini unice, o adevărată fuoriserie.'

David Beckham a spus: „Am fost întotdeauna pasionat de mașini, așa că să iau parte la proiectarea și crearea propriului meu MC20 prin programul de personalizare Fuoriserie a fost o experiență uimitoare. Mașinile sunt despre gustul individual, fie că este vorba despre model, culoare sau micile detalii personale de la interior. A fost incredibil să colaborez cu echipa Maserati și cu designerii pentru a crea această mașină unică, inspirată de a doua mea casă, Miami, și clubul meu de fotbal de acolo. Este o bucurie să fiu la volanul ei.'

Adaugă un comentariu