Mașina, mijlocul favorit de transport al europenilor

Europenii petrec, în medie, 9 ore și 35 de minute pe săptămână în mijloacele de transport, mașina fiind modalitatea de deplasare preferată.

Europenii petrec, în medie, 3 ore și 42 de minute pe zi în mijloacele de transport (inclusiv folosind sistemele carpooling și car sharing). În timpul week-endurilor, ei călătoresc, în medie, 3 ore și 58 de minute cu autovehiculele (mașini și motociclete).

“Mașina rămâne cea mai importantă pentru persoanele din zonele rurale și de la periferia orașelor”, se arată în concluziile studiului potrivit căruia 70% dintre europeni folosesc acest mijloc de deplasare în zonele rurale și 67% la periferia orașelor, în comparație cu 54% care se deplasează astfel în localități.

Cu o medie de 13:02 ore, grecii sunt cei care își petrec cel mai mult timp în mijloacele de transport, în timp ce francezii încheie clasamentul, cu 7:12 ore.

Studiul a fost realizat în perioada 23 februarie — 28 martie pe un eșantion de 10.018 persoane cu vârsta de minimum 15 de ani, în 10 țări europene (Germania, Belgia, Spania, Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia)

taguri
Adaugă un comentariu