Mașina supersonică Bloodhound a ajuns și în România

Bloodhound este rezultatul unui proiect global care și-a propus să depășească recordul mondial de viteză de 1.228 km/h. Mașina supersonică a ajuns și în România, iar proiectul își dorește să trezească interesul noii generații pentru știință, tehnologie, inginerie și matermatică.

‘Bloodhound SSC este o mașină uimitoare. Este un proiect care va depăși cele mai frumoase vise ale ingineriei și ale științei. Obiectivul ei? Să depășească Recordul Mondial de Viteză de 1228 km/h”, se arată în comunicatul de presă.

Noul vehicul supersonic de 135.000 CP Thrust SSC poate atinge o viteză terestră de 1.609 km/h și va începe o serie de teste în Africa de Sud, în deșsertul Hakskeen Pan.

bloodhound ssc (2)

Acest loc a întrunit cerințele echipei care au vizat o lungime de minim 19 km, 3,2 km lățime și o suprafață perfect plată.

Bloodhound SSC folosește trei centrale de forță, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO și un motor de mașină de curse de 750 CP, care acțiunează pompa oxidantului rachetei.

„Bloodhound SSC este un vis devenit realitate, un proiect ingineresc ambițios care ne ajută pe noi oamenii să mergem înainte. Să vrem mai mult. Bloodhound SSC este o mașina la care se lucrează de mai bine de 9 ani și vorbim atât în termeni de design, cât și de construcție propriu zisă. După ce mașina supersonică va doborî recordul mondial la viteză, ea va deveni centrul unui mare proiect educațional. Pentru ca și alții să poata scrie istoria’, a declarat Tony Parraman, inginier proiectant Bloodhound SSC.

Foto | Cosmin Dumbravă