Mazda investeste in siguranta traficului rutier

Mazda propune un sistem unic in lume ce permite autoturismelor sa comunice cu tramvaiele. Compania va incepe testarea sistemului Advanced Safety Vehicle (AVS-5) pe drumurile publice din Japonia incepand cu luna octombrie.

Sistemul, primul de acest gen din lume, foloseste pentru comunicare unde radio de 700Hz care permit autoturismelor si tramvaielor sa imparta diverse informatii cum ar fi tipul si locul unui vehicul, directia spre care se indreapta si date despre sistemul de franare si de semnalizare. Autoturismul ASV-5 este echipat cu senzori ultraperformanti si cu camere care monitorizeaza imprejurimile si urmaresc traseul pietonilor, marcajele ruriere, alte vehicule si tramvaie.

Scopul acestor teste este sa confirme abilitatea sistemului de comunicare de a preveni accidentele. Probele vor fi efectuate pe strazile din Hiroshima,unde tramvaiele transporta zilnic peste 150.000 de persoane, fiind, ca si in multe orase europene, un mijloc vital de transport.

Tehnologia inovatoare a fost dezvoltata de o echipa formata din specialisti Mazda, de la Universitatea din Tokyo, ai Companiei de Transport Feroviar Hiroshima si de la Laboratorul National pentru Siguranta Traficului si Mediului din Japonia.

Adaugă un comentariu