Primul model electric Mazda – Când apare și ce rol joacă în parteneriatul cu Toyota?

Mazda oferă noi detalii cu privire la electrificarea gamei sale. Directorul executiv al constructorului japonez a dezvăluit când va lansa primul model electric, dar și primul plug-in hybrid.

Primele informații cu privire la noile mașini ecologice marca Mazda au apărut în presă toamna trecută. Știam că producătorul nipon urmează să introducă pe piață un model electric și unul plug-in hybrid, dar era neclar dacă acestea vor fi dezvoltate pe o platformă comună concepută împreună cu Toyota, în urma unui parteneriat încheiat între cele două companii tocmai cu acest scop.

 

Citește și:

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

Un șofer le-a prezentat polițiștilor buletinul și a fost amendat cu 4.000 de lei. Ce era în neregulă cu actul…

AMENDATĂ pentru „FRUMUSEȚE excesivă pe drumuri publice’! Și noi aprobăm

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Cum se FURĂ la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

 

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, directorul executiv al Mazda, Akira Marumoto, a confirmat faptul că primul model electric va ieși de pe liniile de asamblare în anul 2020. Ulterior, în perioada 2021-2022, constructorul din Hiroshima urmează să lanseze mai multe vehicule hibride plug-in.

În plus, Marumoto a infirmat zvonul conform căruia noua mașină electrică Mazda ar fi construită pe o platformă comună cu Toyota: „Dezvoltăm o nouă arhitectură pentru vehicule electrice împreună cu Toyota, dar întâi vom introduce propriul nostru vehicul electric pe o platformă Mazda, în 2020‘.

Referindu-se în continuare la parteneriatul strategic cu Toyota, Akira Marumoto a exclus și posibilitatea de a dezvolta motoare cu ajutorul celeilalte companii: „Nu dezvoltăm niciun motor cu Toyota. Mazda este o companie mică, deci trebuie să ne axăm pe propria unicitate și cred că motoarele noastre sunt cât se poate de unice. Dacă am împăți motoarele noastre cu alți constructori, acest lucru ne-ar dilua unicitatea‘.

 

Sursa. Automotive News Europe / Sursa foto: mazda.ro

Adaugă un comentariu