Noi modificări pentru obținerea inspecţiei tehnice periodice (ITP)

 A fost depus la Senat un nou proiect de lege care prevede ca cei care deţin vehicule înmatriculate sau înregistrate în România să poate efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) şi în străinătate.

Citește și

Breaking News: SCHIMBĂRI MAJORE la DACIA! Logan nu mai poate fi comandat! Motoare noi pentru Lodgy şi Duster 

Un șofer le-a prezentat polițiștilor buletinul și a fost amendat cu 4.000 de lei. Ce era în neregulă cu actul…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Propunerea legislativă cu numărul B250/2019, depusă la Senat pe 5 iunie,  ofereră posibilitatea celor care au vehicule înmatriculate sau înregistrate în România să poate efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) şi în străinătate.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.81/2000 privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România prevede ca ITP-ul să poată fi efectuat în Republica Moldova, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi statele membre ale Uniunii Europene.

Activitatea de inspectie tehnica periodica se poate realiza numai prin operatori economici autorizati, numai pe baza unui contract de franciza incheiat cu R.A.R. de catre acqtia, in conditiile legii.

Sursa: zf.ro

Pe de altă parte, potrivit ultimelor modificări ale legislației, înmatricularea unui vehicul se suspendă de drept în cazul în care expiră Inspecția Tehnică Periodică. Astfel, conducerea unei mașini cu ITP-ul expirat echivalează cu conducerea unei mașini neînmatriculate, cu toate consecințele legale care decurg de aici.

taguri
Adaugă un comentariu