Schimbări majore la Dacia: Lodgy primeşte o nouă versiune a motorului 1,3 litri TCe! Logan nu mai e disponibil pe unele pieţe

La Dacia are loc un amplu proces de schimbare a propulsoarelor pentru alinierea la noile standarde de poluare și măsurare a emisiilor, iar acest lucru se întâmplă într-un ritm mult mai alert faţă de previziunile iniţiale.

După ce săptămâna trecută anunţam în premieră introducerea propulsorului de 1 litru TCe 100 CP în gama Dacia Duster, noi informaţii ne indică faptul că urmează o nouă rundă de actualizări în gama producătorului de la Mioveni.

Dacia Lodgy primeşte o nouă versiune a motorului 1,3 litri TCe

Deşi ne aşteptam să aflăm că în gama Lodgy să fie disponibil noul propulsor în trei cilindri TCe 100 aflat deja în producţie la Mioveni pentru înlocuirea motorului SCe 100, lucrurile stau altfel: Dacia Lodgy primeşte o versiune a propulsorului de 1,3 litri folosită deja pentru foarte multe maşini din cadrul alianţei.  Este vorba de acelaşi motor folosit pentru Dacia Duster în versiunile de putere de 130 CP şi 150 CP, În cazul gamei Lodgy acesta va fi oferit în varianta de 100 CP!

Dacia Lodgy 1,3 litri TCe 100 poate fi deja configurată pe piaţa franceză chiar de la echiparea de bază şi are un preţ de pornire care începe de la 13.750 de euro. Până la acest moment nu ştim dacă această nouă variantă de motorizare pentru  Dacia Lodgy va fi introdusă şi pentru piaţa din România.

Logan nu mai e disponibil pe unele pieţe

Un alt aspect interesant în gama Dacia constă în dispariţia de pe câteva pieţe a modelului Logan sedan. Acesta nu mai poate fi comandat de aproximativ o lună în Italia (foto jos), Austria, Germania şi alte ţări din UE.  Un motiv plauzibil ar fi introducerea noului motor în trei cilindri în oferta comercială şi asta ar putea dura ceva timp.

Pe de altă parte scoaterea Logan din configuratoare ar putea fi semnalul că Dacia pregăteşte lansarea următoarei generaţii, dar nu avem informații clare în această direcție la acest moment.

Alte noutăţi de la Mioveni – Dacia Duster TCe 150 CP 4×4

Cât costă Dacia Duster în versiunea 4x4 cu motoarele pe benzină de 130 CP și 150 CP

Reprezentaţii Dacia promiteau că marca va oferi în această vară și o versiune 4×4 pentru motorizările TCe din gama Duster, precum şi una cu transmisie automată, fără a preciza configurația precisă a acesteia sau o dată de lansare.

Motorizarea despre care vorbim este un 1.3 TCe, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan împreună cu partenerii de la Daimler.  Varianta de 130 CP a motorizării 1.3 TCe livrează puterea maximă la 5.000 rpm și oferă un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 rpm. Între timp, fratele său mai puternic oferă 150 CP la 5.250 rpm și un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 rpm.

Dacia Duster cu motorul pe benzină TCe şi 4×4 poate fi comandată la noi cu preţuri care încep de la 16.900 euro.

    Gavrilescu I says:

    Imi place dar nu se spune nici unde cate stele a primit la testul EURO-NCAP lucru mult mai interesant de stiut decat cativa cai putere in plus fiind vorba de integritatea si viata pasagerilor in caz de accident. Poate reveniti cu completari in acest sens!

Adaugă un comentariu