Mazda VISION COUPE a câștigat premiul “Cel mai frumos model concept al anului”

Mazda VISION COUPE a câștigat premiul „Cel mai frumos model concept al anului’ la cel de-a 33-a ediție a Festival Automobile International. Ikue Maeda, directorul de design Mazda la nivel global, a acceptat premiul împreună cu echipa sa de designeri, la o ceremonie desfășurată aseară în Paris.

Așa cum sugerează numele VISION COUPE, la fel ca și RX-VISION, întruchipează viziunea de design Mazda pentru următoarea generație de modele. Proporțiile modelului fluid, cu habitaclul poziționat mai în spate, sunt specifice unui coupe clasic dar, în același timp, exprimă energia unei mașini sport performante.

„VISION COUPE folosește reflexiile pentru a exprima vitalitate, următorul pas pentru designul KODO’, a declarat Ikuo Maeda, managing executive officer responsabil de design și brand style.

Forma simplă de la exterior, intitulată „one-motion’, exprimă o senzație pronunțată de viteză. Totodată, interiorul împrumută un concept din arhitectura tradițională japoneză pentru a crea un anumit nivel de adâncime ce favorizează un spațiu relaxat. La rândul său, numele este un omagiu adus tradiției de peste 50 de ani în fabricarea de coupe-uri elegante cum ar fi Mazda Luce Rotary, cunoscut drept Mazda R130.

Adaugă un comentariu