Mercedes-Benz Clasa S își prezintă sistemul MBUX. Va avea cinci ecrane

În pregătirea lansării noii generații Clasa S, Mercedes-Benz ne prezintă sistemul de infotainment care va echipa modelul vârf-de-gamă.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Mercedes-Benz a publicat primele imagini și informații cu sistemul de infotainment MBUX din noua Clasă S. În forma sa de top, va avea cinci ecrane, instrumentar de bord cu afișaj 3D și head-up display cu realitate augmentată.

Spre deosebire de generația actuală, viitoarea Clasă S schimbă aranjamentul ecranelor, cel central (de 12,8 inci) fiind dispus mai jos acum și având o formă trapezoidală. Mercedes-Benz a tăiat multe dintre controalele clasice — 27 de butoane lipsesc la ultima numărătoare — și le-a înglobat în ecranul tactil. Până și comenzile pentru climatizare au trecut în digital, cu mențiunea că acestea vor fi tot timpul afișate în josul ecranului central.

Sistemul de infotainment primește funcția Chit-Chat prin care pasagerii vor putea iniția întregi discuții cu asistentul virtual Hey Mercedes. Acesta va avea suport pentru 27 de limbi.

Ecranul din spatele volanului va juca rol de instrumentar de bord și va avea o grafică 3D, spune Mercedes-Benz. Totodată, vine cu patru teme grafice diferite: Discreet, Sporty, Exclusive și Classic.

Opțional, clienții vor putea echipa noua Clasă S cu un head-up display cu realitate augmentată, care va proiecta direct pe parbriz informații și notificări din trafic. Pentru locurile din spate, Mercedes-Benz a pregătit un adevărat lounge media, cu nu mai puțin de trei ecrane.

Adaugă un comentariu