Mercedes-Benz Clasa S va debuta cu o premieră în siguranța pasagerilor

Mercedes-Benz a anunțat că viitorul Clasa S va dispune de airbaguri frontale și pentru pasagerii de pe locurile din spate — o premieră în industria auto.

Citește și: 

Mercedes-Benz Clasa S își prezintă sistemul MBUX. Va avea cinci ecrane

Mercedes-Benz Vision EQS – ne pregătim pentru viitoarea Clasă S electrică?

Viitorul Mercedes-Benz Clasa S continuă să se descopere ușor-ușor în fața noastră, înaintea lansării oficiale programate pe 2 septembrie. Dacă până acum am învățat că următoarea generație a limuzinei vârf-de-gamă va fi puternic tehnologizată, acum aflăm că va aduce și o premieră în industrie, la capitolul siguranța pasagerilor.

Viitoarul Clasa S va fi primul model de serie din lume echipat cu airbaguri frontale pentru pasagerii din spate. Producătorul nu a dat încă detalii despre cum funcționează acestea, însă a menționat că „acest lucru (n. red. airbagurile pentru pasagerii din spate) necesită un concept cu totul diferit de cel al airbagurilor frontate’. (n. red. pentru șofer și pasagerul din dreapta sa).

În plus, noul Clasa S va dispune de o nouă funcție de siguranță, Pre-Safe Impulse Ride, care folosește suspensia E-Active Body Control pentru a ridica instantaneu mașina dacă senzorii detectează un impact iminent.

Mercedes-Benz a mai pregătit două „ședințe’ de prezentare pentru viitorul Clasa S. Pe 29 iulie va prezenta sistemele electronice de siguranță, iar pe 12 august va detalia interiorul limuzinei.

Adaugă un comentariu