Surse: Mercedes-Benz va renunța definitiv la acest model, deși l-a lansat abia în 2017

Dezvoltat în colaborare cu Renault-Nissan, acest model Mercedes-Benz a fost lansat în 2017, în speranța că va face ravagii în segmentul pick-up-urilor premium. Totuși, vânzările slabe i-au convins pe nemți că proiectul este sortit eșecului, așa că îl vor abandona complet.

Surse din cadrul Mercedes-Benz, citate de Automotive News Europe, au dezvăluit faptul că pick-up-ul premium Clasa X va fi eliminat din portofoliul constructorului auto german. Acest lucru s-ar datora vânzărilor total dezamăgitoare, care au eșuat să-i asigure un loc în fruntea segmentului pick-up-urilor de dimensiuni medii.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

În 2018, Mercedes-Benz Clasa X s-a vândut în numai 16.700 de unități pe piețele din Europa, Australia și Africa de Sud. În SUA, unde șoferii preferă pick-up-uri de clasă mare, nemții nici măcar nu și-au încercat norocul, anticipând rezultate nesatisfăcătoare.

Cu un preț de pornire de 37.000 de Euro, Mercedes-Benz Clasa X nu a reușit să se impună în fața rivalilor VW Amarok și Ford Ranger.

Intrat în producție de serie în 2017, pick-up-ul premium Mercedes-Benz Clasa X este rezultatul parteneriatului strategic dintre Daimler și Renault-Nissan. Acesta este dezvoltat pe o platformă comună cu Nissan Navara și Renault Alaskan, iar unitățile sunt asamblate la uzina Nissan din Barcelona.

 

Sursa: Automotive News Europe

Adaugă un comentariu