Acest Mercedes G500 este atât de blindat încât Apocalipsa ar fi vacanță în el (VIDEO)

Cineva fie este foarte paranoic, fie are fantezii cu mașini scumpe transformate radical. Indiferent de scenariu, rezultatul este impresionant.

Citește și:

Accident neobişnuit cu un transportor blindat

Ești curios să vezi un jaf al unei mașini blindate? Iată înregistrarea unui astfel de eveniment

Mercedes-Benz G-Class a apărut pe lume ca vehicul blindat pentru aplicații militare, însă transformările prin care a trecut de-a lungul ultimelor patru decenii l-au schimbat radical. A rămas la fel de capabil în off-road, însă a primit tehnologie de ultimă oră, plus materiale și finisaje de cea mai înaltă calitate.

Creația de aici, semnată de Gruma Automobile în parteneriat cu Armored Car Systems, păstrează calitățile mondene ale lui G-Class, însă poartă și caracteristici specifice vehiculelor militare. De fapt, ceea ce vedeți aici – pe numele său Enok P1 – este o versiune civilă a unui vehicul folosit de armata germană.

Cu toate că ne-am fi așteptat să fie un AMG 63 la bază, Enok P1 nu dezamăgește prin cifrele sale: V8-ul de 4,0 litri de pe G500 produce aici 421 de cai-putere, suficient cât să urnească în ritm decent acest mamut îmbrăcat în blindaj. În cazul lui Enok P1, habitaclul este protejat de plăci din oțel rezistente atât la atacurile cu mitralieră, cât și la proiectilele anti-tanc. Toate elementele vitrate au fost securizate, iar roțile standard au fost înlocuite cu un set de la Beadlock.

    barney says:

    Da și când trebuie sa oprești pentru alimentare se termina vacanța. Atâta investiție sa te apere de ce și pentru cât timp? O prostie care depinde tot de petrol

Adaugă un comentariu