Premieră istorică: Mercedes-Benz introduce parcarea autonomă

Mercedes-Benz a devenit primul constructor cu un sistem de parcare 100% autonomă aprobat de autorități. Tehnologia aceasta îi permite mașinii să se deplaseze pe cont propriu înspre și dinspre locul de parcare, fără ca șoferul să se afle la volan sau să o supravegheze.

Dezvoltat în parteneriat cu Bosch, sistemul de parcare autonomă al celor de la Mercedes-Benz îi permite șoferului să coboare din mașină imediat ce sosește într-o parcare. Cu ajutorul unei aplicații pe smartphone, acesta îi poate transmite autoturismului să caute singur un loc de parcare. La final, când proprietarul revine în locul inițial, poate „chema’ vehiculul de la distanță. Indiferent unde este acesta parcat, își va găsi drumul înapoi spre șofer.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Mercedes-Benz a primit aprobarea autorităților germane să folosească acest sistem avansat, dar nu pe drumurile publice, ci doar în parcarea constructorului auto, la sediul din Stuttgart. Este un prim pas important înspre reglementarea sistemelor autonome ale vehiculelor.

Garajul sediului din Stuttgart a fost dotat cu numeroși senzori, care au rolul de a monitoriza fiecare manevră efectuată pe cont propriu de mașinile dotate cu acest sistem. Astfel, reprezentanții Mercedes-Benz au ocazia să-și testeze în mod practic invenția și, eventual, să o perfecționeze.

Merită precizat faptul că autoturismele dotate cu această tehnologie avansată pot realiza și manevre relativ complexe, precum ocolirea unor obstacole sau deplasarea în rampă ori în pantă pentru a trece la un alt etaj al parcării.

Deși este primul constructor auto care primește aprobarea autorităților pentru a folosi sistemul de parcare autonomă, Mercedes-Benz nu este singurul care mizează pe această tehnologie. Spre exemplu, Hyundai și Kia au prezentat la târgul CES 2019 propria lor versiune, pe care intenționează să o implementeze odată cu lansarea mașinilor autonome de nivel 4, în 2025.

 

Sursa: Daimler

Adaugă un comentariu