Mercedes CLS facelift – originalul este acum mai bun

La zece ani dupa inventarea unei noi nise, cea de-a doua generatie a lui Mercedes CLS primeste un facelift care aduce faruri  de ultima generatie cu tehnologie LED, noua cutie automata 9G-Tronic cu 9 trepte, motoare mai puternice si mai eficiente si noi sisteme multimedia.

 

Una dintre cele mai importante noutati este legata de farurile optionale cu LED, denumite MultiBeam LED. Acestea integreaza 24 de LED-uri individuale, care pot fi directionate spre o zona precisa, in functie de analiza conditiilor de drum de catre o camera montata in parbriz. Cele 24 de LED-uri au 255 de valori diferite pentru intensitate, iar lumina lor este ajustata de 100 de ori pe secunda.

Interiorul a primit noi texturi, materiale care aduc o mai buna impresie de sportivitate, dar si un ecran de 20,3 centimetri, de ultima generatie. De asemenea, volanul a fost redesenat, iar materialele sunt mai placute la atingere.

Mercedes CLS – motoare mai eficiente si mai performante

Toate cele cinci propulsoare ale lui Mercedes CLS indeplinesc normele de poluare Euro 6. Prima noutate este reprezentata de de versiunea CLS 220 BlueTec (170 CP), care inglobeaza cea de-a patra generatie de motoare common-rail. De asemenea, in gama vor exista CLS 250 BlueTEC si CLS 350 BlueTEC, dar si propulsoarele pe benzina CLS 400 (bi-turbo de 3,5 litri cu 333 CP), CLS 500 (408 CP) si CLS 63 AMG, care are un motor V8 bi-turbo de 5,5 litri (557 CP pentru tractiune spate si 585 CP pentru tractiunea integrala 4Matic).

Cutie de viteze cu 9 trepte – 9G-Tronic

Noua cutie 9G-Tronic va fi disponibila pentru motorizarile CLS 220 BlueTEC, CLS 250 BlueTEC, CLS 350 BlueTEC si CLS 500, fiind mai rapida si mai eficienta decat vechia generatie 7G-Tronic.

Pentru CLS, facelift-ul aduce si un nou sistem multimedia, care utilizeaza cele mai noi tehnologii de conectivitate, posibilitatea de a instala aplicatii dedicate si ofera navigatie 3D, dar si Bluetooth cu HD Voice.

Versiunile cu facelift vor fi disponibile atat pentru CLS, cat si pentru CLS Shooting Brake.

 

 

Adaugă un comentariu