Mercedes EQS a fost votat drept Mașina de Lux a Anului

Mercedes EQS este mașina de lux a anului, distincție oferită în cadrul competiției World Car Awards 2022. Este pentru a 5-a oară în ultimii opt ani, dar și pentru al doilea an consecutiv, când Mercedes-Benz câștigă World Luxury Car, după ce în 2014, 2016, 2017 și 2021, acest premiu a revenit modelelor din clasa S ale constructorului german.

La această ediție a competiției, Mercedes EQS a fost aleasă câștigătoarea categoriei World Luxury Car of the Year de către un juriu internațional, format din 102 jurnaliști auto din 33 de țări.

În plus, pentru a fi eligibile pentru acest titlu, mașinile de lux trebuie să iasă de pe liniile de asamblare în volume de cel puțin 5.000 de unități pe an și trebuie să fie puse în vânzare pe cel puțin două piețe majore, lista incluzând Statele Unite, Europa, China, India, Japonia, Coreea și America Latină, pe cel puțin două continente diferite, în perioada ianuarie 2021 și 30 martie 2022.

EQS are la bază viziunea pentru sustenabilitate a companiei și mobilitatea electrică, dar și liniile unei limuzine de mari dimensiuni. Un element fascinant în interiorul EQS este MBUX Hyperscreen, un ecran de mari dimensiuni, plasat pe toată lațimea bordului. MBUX Hyperscreen dispune de trei zone de control și oferă operare tactilă intuitivă cu feedback haptic.

Adaugă un comentariu