Mercedes EQT punctează pe piața MPV-urilor electrice compacte

Mercedes-Benz Vans și-a ancorat ferm în strategia sa aspirațiile de lider în domeniul mobilității electrice și electrifică sistematic toată gama de modele. Aceasta include soluții de mobilitate electrică specifice sectorului – inclusiv în segmentul monovolumelor de mici dimesiuni. EQT by Mercedes-EQ combină versatilitatea și nivelul de echipare de înaltă calitate al Clasei T – modelul său înrudit cu propulsie convențională – cu avantajele propulsiei complet electrice.

Noul EQT oferă atât familiilor, cât și persoanelor pasionate de activități de agrement o introducere atractivă în lumea complet electrică a mărcii Mercedes. Monovolumul electric de mici dimensiuni va putea fi comandat în viitorul apropiat.

 

Prețurile încep de la 41.596 de euro (fără TVA) sau 49.499 de euro (cu TVA) pentru EQT cu motor electric de 90 kW și lungime standard. Datorită grilei radiatorului Black Panel cu stea centrală și cu design dinamic, noul EQT este recunoscut imediat ca membru al familiei Mercedes-EQ. Monovolumul electric de mici dimensiuni combină dimensiunile exterioare compacte cu un amplu spațiu interior. În același timp, datorită amplasării protejate și compacte a bateriei în partea inferioară a caroseriei, astfel permițând un centru de greutate coborât, oferă aproape aceeași versatilitate și funcționalitate în interior precum Clasa T cu propulsie convențională. EQT are o lungime de 4498 milimetri, o lățime de 1859 milimetri și o înălțime de 1819 milimetri. O variantă cu ampatament lung va urma în acest an.

La fel ca modelele din Clasa T, noul EQT oferă multe avantaje care fac viața de zi cu zi mai ușoară și mai confortabilă pentru familii și pentru cei pasionați de agrement. Printre acestea se numără pragul de încărcare coborât, de numai 561 milimetri, care facilitează încărcarea obiectelor grele. Ușile culisante de pe ambele părți ale autovehiculului au fiecare o deschidere de 614 milimetri în lățime și 1059 milimetri în înălțime. Acest lucru permite un acces confortabil în partea din spate, iar încărcarea se poate face în mod flexibil din trei laturi, inclusiv dinspre hayon. Bancheta din spate oferă spațiu pentru amplasarea a până la 3 scaune pentru copii.

 

Odată cu lansarea pe piață, este disponibil un motor electric cu o putere maximă de 90 kW (122 CP) și un cuplu maxim de 245 Nm. Bateria litiu-ion este amplasată într-un loc protejat împotriva accidentelor, în partea inferioară a caroseriei, în fața punții spate, și are o capacitate utilă de 45 kWh. La locul de muncă, acasă sau la stațiile de încărcare publice, EQT poate fi încărcat în mod convenabil la curent alternativ (CA) la 22 kW, folosind încărcătorul de la bord. Procesul este și mai rapid la stațiile de încărcare rapidă care dispun de curent continuu (CC), în funcție de SoC (State of Charge) și de temperatura bateriei de înaltă tensiune. EQT este echipat cu un încărcător de curent continuu de 80 kW, caz în care timpul de încărcare de la 10 la 80 la sută este de 38 de minute. EQT se încarcă în partea din față, în spatele stelei Mercedes, ceea ce este practic și convenabil, în special la încarcarea în oraș, în parcări înguste. Pentru încărcarea la curent alternativ și continuu, EQT este echipat cu o priză de încărcare de tip CCS și cu un cablu de încărcare de tip CCS ca dotare standard.

Nivelul ridicat de siguranță al modelului EQT este sporit de structura stabilă a caroseriei, cu zone de deformare care absorb energia, precum și de gama extinsă de sisteme de asistență pentru șofer. Monovolumul electric de mici dimensiuni are, de asemenea, multe de oferit în ceea ce privește sistemele suplimentare de retenție: este echipat cu un airbag central care se poate desfășura între scaunele șoferului și pasagerului din față în cazul unor coliziuni laterale grave. În echiparea standard sunt montate 7 airbaguri.

Adaugă un comentariu