Metroul din Drumul Taberei rămâne un vis îndepărtat! Probleme mari pentru Metrorex

Magistrala M5 Drumul Taberei-Eroilor rămâne un vis îndepărtat pentru bucureșteni. Deși linia de metrou trebuia finalizată încă din 2015, lucrările au fost întrerupte pe termen nedeterminat și pare extrem de improbabil ca magistrala să fie inaugurată în viitorul apropiat.

Întreruperea bruscă a lucrărilor se datorează faptului că Metrorex are conturile blocate, după ce a pierdut în instanță o serie de procese. Firma italiană Astaldi, cea care execută lucrările pe magistrala M5, nu a primit de la Metrorex întreaga sumă pe care compania de transport subteran i-o datorează.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, Metrorex a achitat până în prezent 140 de milioane de lei din costul lucrărilor, însă a rămas cu datorii de 94 de milioane de lei.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

În urma proceselor pe care le-am pierdut în instanţă, noi trebuie să le mai dăm 94 de milioane de lei şi ne-au pus poprire pe conturi. Astăzi s-a discutat cu ei, se găseşte o soluţie de reeşalonare, zilele astea ar trebui să se rezolve situaţia. Cumva au acceptat propunerile noastre, aşteptăm acum să vedem dacă şi conducerea companiei-mamă, de la Roma, va fi de acord cu propunerile noastre‘, a declarat o sursă din cadrul companiei de transport.

Cu toate acestea, sursele contactate de Agerpres subliniază faptul că datoria de 94 de milioane nu se referă la plata lucrărilor, ci reprezintă daune-interese și cheltuieli de judecată, ca urmare a proceselor câștigate de Astaldi.

Reprezentanții companiei italiene au luat decizia să încetinească drastic ritmul de lucru și amenință cu oprirea permanentă a execuției, în cazul în care suma respectivă nu este virată în contul lor.

Investiția totală pentru realizarea magistralei M5 Drumul Taberei-Eroilor este estimată la 3,4 milioane de lei. Linia trebuia dată în folosință la finalul acestui an, în luna decembrie, însă acest termen pare improbabil de atins în condițiile actuale.

 

Sursa foto: Nicubunu, via Wikipedia

Adaugă un comentariu