Gabriela Firea dezvăluie stadiul lucrărilor la metroul Drumul Taberei

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a detaliat starea lucrărilor la metorul din Drumul Taberei. Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Firea a vorbit și despre centura ocolitoare a Bucureștiului, pasajul Domnești și calea ferată Otopeni-Gara de Nord.

Gabriela Firea a participat la o întâlnire cu ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a discuta subiectele menționate mai sus. La ședință au participat și parlamentari social-democrați din București și Ilfov, precum și specialiști din CNAIR, PMB, Metrorex și de la primăriile de sector.

[n.r. Am discutat] despre centura Capitalei, proiectele de construire a pasajelor supraterane de la Domnesti, Berceni, Oltenitei si Mogosoaia, lucrarile de la metrou – magistralele M5 si M6, precum si despre calea ferata ce va lega Bucurestiul de Otopeni, lucrare care ar trebui finalizata pana la inceperea Campionatului European de Fotbal din 2020′, scrie Gabriela Firea.

 

Citeşte şi:

Șofer de autobuz, lăsat fără permis pentru că a evitat un accident: „Ce lege am încălcat?!’

Noul Cod Rutier: iată pentru ce mii de şoferi riscă acum amenzi uriaşe

 

Pentru ca mare parte din aceste obiective de investitii se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, insa acestea necesita colaborarea cu Primaria Capitalei, am convenit cu ministrul Transporturilor sa mergem impreuna pe teren pentru a verifica stadiul lucrarilor dar si sa colaboram indeaproape, prin constituirea unor grupuri mixte de lucru, astfel incat sa putem solutiona, in timp cat mai scurt, orice problema care poate aparea pe parcursul desfasurarii lucrarilor’.

Primarul General al Capitalei anunță că magistrala M5 va fi dată în folosință până la sfârșitul anului, ministrul transporturilor oferindu-i asigurări în acest sens. Cât despre magistrala M6, aceasta ar fi în etapa de evaluare a ofertelor din cadrul licitației.

Primaria Capitalei va urgenta emiterea avizelor necesare pentru pasajele Mogosoaia, Berceni si Oltenitei’, mai precizează primarul Bucureștiului.

Din aceeași postare aflăm că s-au reluat lucrările la Pasajul Domnești, iar asocierile care au câștigat licitațiile sunt în etapa de proiectare a pasajelor Mogoșoaia, Berceni și Olteniței.

Stadiul lucrarilor la metroul Drumul Taberei, magistrala ce va fi deschisa pana la finalul anului, precum si la centura…

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 12 septembrie 2019

 

Sursa foto: Andrei Stroe, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu