O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

O șoferiță din Bacău acuză o benzinărie de faptul că a taxat-o nejustificat pentru câțiva litri de carburant pe care aceasta nu i-a folosit. Femeia a plătit pentru peste 50 de litri, deși talonul vehiculului demonstrează că rezervorul acestuia are o capacitate de numai 45 de litri.

Citeşte şi

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

„Furt în miezul zilei!’ – așa începe declarația șoferiței din Bacău, postată pe profilul acesteia de Facebook.

Azi am constatat cu stupoare că autoturismul pe care îl conduc (zilnic) de aproape 4 ani s-a transformat dintr-un auto de oraș (1.2L) într-un bolid… Alimentez cu carburant aproape lunar (+/- 2-3 zile), de fiecare dată plinul, și niciodată cantitatea de combustibil cu care am alimentat nu a depășit 42 litri. De fiecare dată las pompa pe modul “automat”, sa “sară” singură atunci când rezervorul s-a umplut. Azi am oprit-o la 50.31 litri, deoarece n-am înțeles de ce (deși s-a depășit capacitatea rezervorului) continua să alimenteze’, povestește femeia.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Aceasta i-a cerut explicații unei angajate ale benzinăriei, care a recunoscut că și alți clienți au raportat aceeași problemă. Un al doilea angajat a încercat să o convingă că problema nu este pompa, ci cunoștințele șoferiței despre propriul vehicul: „Pe un ton superior și arogant îmi spune că pompa urma să “sară” în scurt timp și că de fapt autorismul meu are un rezervor de 50 litri + rezervă, că el știe chestiunile tehnice pentru că a lucrat în domeniul auto și că eu, sau alți clienți, nu știm de fapt detaliile astea și nici câți litri au rezervoarele autoturismelor pe care le conducem…‘.

Verificând ulterior cartea de identitate a mașinii, femeia a descoperit că 45 de litri este într-adevăr capacitatea rezervorului. Până la urmă, cine are dreptate?

A alimentat peste capacitatea rezervorului – Cum este posibil?

Există mai multe posibile explicații. Este bine cunoscut faptul că poți alimenta cu mai mult carburant decât este specificat în cartea de identitate a vehiculului, la rubrica „capacitatea rezervorului’. Această practică nu este recomandată, deoarece volumul carburantului poate să crească în urma temperaturilor ridicate din sezonul cald și, în cazul unor modele, alimentarea excesivă poate face motorul să ruleze într-un mod neuniform.

În cazul de față, ridică semne de întrebare faptul că pompa nu s-a oprit din alimentare pe modul Automat, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple tocmai pentru că rezervoarele de carburant au și un rezervor separat de vapori, pentru a permite această funcție a pompei de alimentare. Astfel, se evită situațiile în care rezervorul este complet plin, pentru eventualitate în care carburantul și-ar extinde volumul din pricina temperaturilor ambientale ridicate.

De asemenea, există posibilitatea ca pompa de carburant a stației respective să fi fost decalibrată, dar numai autoritățile abilitate au putea să dea acest verdict, în urma unei inspecții. Teoretic, aceste pompe sunt certificate metrologic și sunt verificate periodic de autorități, deci intervenția asupra lor nu ar trebui să fie posibilă în rândul angajaților benzinăriei.

Furt in miezul zileiAzi am constatat cu stupoare ca autoturismul pe care il conduc (zilnic) de aproape 4 ani, s-a…

Publicată de Mirela Olariu pe Duminică, 4 august 2019

  Adrian says:

  Pai este normal sa fie asa. Daca o lasi pana cand sare pompa cu siguranta depasesti cantitatea din actele masinii.
  Nu mai vorbim de faptul ca este foarte importanta si temperatura combustibilului (deci mai conteaza si in ce anotimp sau la ce ora din zi alimentezi).
  In concluzie … daca umpli rezervorul pana-n “gura” … fi sigura ca intra mai multa benzina decat in acte.

  ovidiuc says:

  Am fost pe Thassos mai multi si 2masini care au alimentat au patit la fel la pompa.Nu intru in detalii dar nu se putea sa alimenteze cat au incasat.Sigur au o cale sa fure la pompa.

Adaugă un comentariu