Mihai Leu, din nou pilot de curse

Au mai rămas zece zile până la Raliul Aradului
În perioada 23 – 25 august se va desfășura la Arad cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, pe lista de înscrieri regăsindu-se 44 de echipaje. Printre cei care vor lua startul la Raliul Aradului Atrium Mall 2013 se află toate numele mari ale campionatului autohton dar și câteva surprize. Întrecerea de la Arad are coeficient 1.2, cel mai mare din ultimele patru etape rămase de disputat în acest an. Acest lucru i-a atras pe principalii actori ai campionatului, ocupanții primelor 10 poziții ale clasamentului general urmând să fie prezenți la start.
 Pe listă de inscrieri se regăsesc și numele a doi dintre piloții mașinilor de deschidere. Astfel, Mihai Leu revine la volanul unei mașini de raliuri pentru prima dată după multi ani. Marele sportiv român va pilota un Mitsubishi Lancer Evo VI. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, se va afla și el la volanul unei mașini de deschidere (Mitsubishi Lancer Evo VIII).
Ca în fiecare an, Aradul atrage și competitori maghiari. Dacă Gergo Szabo (Mitsubishi Lancer Evo X) și David Botka (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) au un program extins în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, alte trei echipaje din Ungaria vor lua startul în Raliul Aradului, la bordul a două modele Lada, respectiv un Mitsubishi Lancer Evo III.
Ungaria nu este însă singura țară vecină cu reprezentanți la Arad. Două echipaje din Bulgaria vor fi de asemenea prezente pe macadamul arădean. Todor Slavov este unul dintre cei mai rapizi piloți de raliuri bulgari. Performanța cea mai notabilă a lui Slavov o reprezintă obținerea locului 3 în clasamentul Junior WRC în 2010. Pilotul bulgar i-a devansat atunci printre alții pe Thierry Neuville, Karl Kruuda sau Jeremi Ancian. Cu doi ani mai devreme, Todor Slavov a reprezentat Bulgaria în programul Pirelli Star Driver. Printre rivali l-a avut pe acelasi Neuville, dar și pe Martin Prokop, Jarkko Nikara, Andreas Aigner sau Michal Kosciuszko. Slavov va pilota la Arad un Renault Clio R3, urmând să se bată la victoria clasei 5 cu Alex Filip și Adrian Raspopa. Din păcate, Sebastian Barbu, învingătorul de la Sibiu al acestei clase, va absenta la Arad.
 Deși lista de înscrieri include doar doua modele S2000, Peugeot-ul 207 al lui Francois Delecour si Skoda Fabia a lui Dan Gîrtofan, Raliul Aradului Atrium Mall va beneficia în premieră în România de prezența unui model în configuratie R5. Marco Tempestini a decis să ia startul la Arad cu un Ford Fiesta R5, la doar o lună de la debutul noului model în raliurile mondiale.
Raliul Aradului Atrium Mall 2013 va debuta vineri, 23 august, cu shakedown-ul și prezentarea oficială a echipajelor. Cele 13 probe speciale, care însumează 146.6km, se vor parcurge în zilele de sâmbătă (24 august) și duminică (25 august).
Adaugă un comentariu