MINI Electric Concept – pregătiri intense pentru un viitor pur electric

În cadrul ediţiei 2017 a IAA Cars de la Frankfurt, MINI va prezenta abordarea sa în ceea ce priveşte viitorul automobilelor pentru oraş sub forma MINI Electric Concept.

Grila hexagonala a radiatorului şi farurile rotunde fac ca MINI Electric Concept să fie recunoscut imediat atunci când este privit din faţă. Chiar şi din exterior, este evident că acest automobil este unul electric. Caracteristicile de identificare includ schema de culori contrastante, cu argintiu şi galben, care amintesc de MINI E, precum şi logoul E distinctiv.

În plus, grila radiatorului şi farurile au fost reinterpretate pentru a reflecta tehnologia de propulsie fără emisii de sub capotă. Deoarece motorul electric necesită foarte puţin aer de răcire, grila radiatorului este închisă pentru o aerodinamică superioară. Bara de accent de culoare Striking Yellow din grilă – cu logo E de aceeaşi culoare – produce un efect contrastant puternic, care este reflectat de stilul luminilor de zi din ansamblurile farurilor LED.

Liniile clare ale elementelor precum farurile LED şi structurile din fibră de sticlă contrastează cu întinderea suprafeţelor clare şi conferă părţii frontale un aspect sofisticat.

O emblemă „E' mare, dar discretă – dispusă deasupra roţilor faţă – oferă un alt semnal privind sursa de energie. Alte embleme “MINI E” sunt integrate în grila radiatorului şi în capacele oglinzilor exterioare.

Designul jantelor de 19 ţoli, de culoarea închisă, sunt un alt element de identitate, preluând ideea barei de accent a grilei radiatorului şi reinterpretând-o în formă asimetrică. Încrustaţiile aerodinamice, realizate cu ajutorul unui proces de printare 3D, evocă structura din fibră de sticlă a deflectoarelor de aer. Suprafeţele lucioase încastrate în prizele de aer simulate au fost produse tot prin utilizarea unei metode de printare 3D. Aceste două elemente accentuează caracterul simplu şi modern al MINI Electric Concept şi, în acelaşi timp, ilustrează oportunităţile oferite de printarea 3D în ceea ce priveşte producerea elementelor de design funcţionale pentru stilul şi personalizarea automobilelor.

Partea spate a conceptului se dovedeşte şi ea a fi un MINI autentic. Poziţia lată pe şosea are o imagine sportivă. Secţiunea superioară este dominată de suprafeţe clare, însă spatele are un aspect mult mai dinamic pe măsură ce coboară în cascadă.

MINI va prezenta un model electric de serie în 2019 şi a confirmat deja că producţia acestui model este pregătită pentru Oxford, Marea Britanie.

Adaugă un comentariu