Mini EV se va construi în Marea Britanie, în pofida riscurilor generate de Brexit

BMW Group a ales uzina sa de la Oxford ca locație pentru producerea viitorului Mini EV, începând din 2019. Primul model electric Mini va fi o variant„ a modelului hatchback cu trei portiere, potrivit declarațiilor BMW.

Alte modele electrice sunt prevăzute a fi lansate pe piață în anii următori, începând din 2020, când o nouă platformă tehnologică flexibilă va permite diversificarea gamei de modele cu propulsie full-electrică din cadrul grupului.

BMW nu pune însă toate ouăle într-un singur coș: sistemul de propulsie electric urmează a fi produs în Germania, la uzinele din Dingolfing și Landshut din Bavaria, înainte de a fi integrat în modelul produs la Oxford, principalul loc de producție pentru Mini cu trei portiere.

Citește și: Mini Cooper S E Countryman ALL4: Primul Mini hibrid din istoria mărcii

BMW a ales uzina din Oxford în defavoarea celor din Germania și Olanda, în ciuda previziunilor sumbre legate de Brexit. Este o decizie riscantă, pentru că, în cazul în care Marea Britanie nu ajunge la un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, componentele aduse din Germania vor avea taxe vamale, la fel ca și automobilele produse în Marea Britanie atunci când vor fi importate în țările din UE.

Cu toate acestea, BMW nu își poate permite să amâne luarea unei decizii privind producția lui Mini EV până când UE va ajunge la un acord cu Marea Britanie.

Adaugă un comentariu