“Miracol” în Bucureşti: avem aplicație de mobil pentru plata călătoriilor STB

Adevărat “miracol” în Bucureşti la începutul acestui an: avem în cele din urmă o aplicație de mobil pentru plata călătoriilor STB. Cei care utilizează transportul în comun pot plăti toate călătoriile cu mijloacele de transport în comun ce aparțin companiei prin intermediul acestei aplicaţii.

Aplicația se numeşte BPay şi a fost realizată de STB  în colaborare cu Mastercard și UniCredit şi poate fi utilizată atât de cei cu telefoane cu Adroid, cât și pentru iPhone-uri. Utilizatorii pot achita călătoriile pentru mijloacele de transport în comun direct din aplicație, prin plata cu cardul.

"Miracol" în Bucureşti: avem aplicație de mobil pentru plata călătoriilor STB

Utilizatorul are posibilitatea de a cumpăra mai multe bilete odată, care se vor regăsi în categoria „titlurile mele de călătorie’. Astfel, vor putea fi prezentate controlorilor. Prin aplicație se pot achiziționa și abonamente lunare. Aplicația e disponibilă în română și engleză și poate fi descărcată din Google Play Store/AppStore.

Nu este însă foarte clară procedura prin care poate fi folosit un abonament spre exemplu pentru că la acest moment există obligaţia de validare la urcare în mijloacele de călătorie. Iar acest lucru nu poate fi realizat decât prin intermediul cardului.

În multe alte oraşe din UE biletele pentru transportul în comun pot fi cumpărate de mulţi ani online şi chiar din România atunci când vrei să-ţi planifici vacanţa.  Avem astfel un motiv de bucurie pentru că în 2020 autorităţile locale din Bucureşti au descoperit în cele din urmă minunata lume a internetului.

    AlexPop says:

    Pai vezi ca din 2009 cardul RATB (portofel electronic) se putea incarca online, de pe telefon. De-atunci au descoperit internetul, ar trebui actualizat articolul.

    Auto Bild România says:

    La momentul respectiv, încărcarea cardului RATB prin portalul dedicat necesita mai mult de o zi pentru ”recepționarea” sumelor plătite și beneficiai de acestea doar în urma validării la un automat dintr-un mijloc de transport în comun.
    Suntem încă în urma altor orașe din România și departe din acest punct de vedere de mijloacele de transport în comun din alte orașe din Europa.

Adaugă un comentariu