Mitsubishi Motors a recunoscut că a manipulat o serie de teste de consum

Mitsubishi Motors a recunoscut că a “manipulat” o serie de teste de consum pentru a prezenta valori mai bune decât cele reale. Pentru moment, 625.000 de vehicule intră sub incidența acestei probleme, toate fiind fabricate pentru piața din Japonia.

Dintre acestea, 157.000 sunt modele eK Wagon și eK Space, restul fiind produse pentru Nissan sub denumirile de Dayz și Dayz Roox. Mașinile au fost produse în intervalul iunie 2013 – martie 2016. Oficialii Mitsubishi Motors au decis să oprească producția și vânzarea modelelor în cauză.

În timpul investigației interne, niponii au descoperit că modul de testare folosit era diferit față de cel impus de legea din Japonia. De asemenea, oficialii Mitsubishi spun că vor demara o anchetă pentru a verifica și alte produse oferite pe piețele din afară.

Aceste informații vin în contextul în care grupul Volkswagen se confruntă cu cel mai mare scandal din istorie: Dieselgate. Asemeni nemților, acțiunile Mitsubishi Motors au scăzut la bursa din Japonia cu 15%, cea mai mare depreciere din ultimii 12 ani.

Adaugă un comentariu