François a făcut-o de oaie: a pus motorină în propriul McLaren F1 GTR

Mulți dintre noi am trecut prin asta. Unii cu mașini mai vechi, alții cu mașini mai noi, însă rezultatul a fost același, mașina nu a mai funcționat. Chemi platforma, o duci în service, golești și speli rezervorul, cureți sau schimbi filtrul de benzină sau motorină și după pui combustibil de care trebuie. Faci o cruce și te rogi să pornească. Totuși, nu știm dacă a fost atât de simplu aici.

Așa a fost și cazul lui François Perrodo, un cunoscut om de afaceri francez, (precum și pilot cu vastă experiență), care și-a dorit să iasă cu mașina pe circuit într-un weekend. Mașina în cauză este un McLaren F1 GTR în valoare de câteva milioane de euro. Alături de el ar fi participat și un Porsche Carrera GT, precum și un Ferrari 488 Pista.

În 1995, când a intrat în producție supercarul semnat de Gordon Murray, rezervoarele mașinilor nu aveau diametre diferite pentru gurile de alimentare. Dacă ar fi fost un autoturism ceva mai nou, pompa de motorină nu ar fi putut alimenta un vehicul pe benzină decât după ceva insistențe. Totuși, F1 GTR este o mașină de curse cu drept de circulație pentru șosea, așa că gura rezervorului avea oricum un diametru mai mare, pentru a permite alimentarea cât mai rapidă a mașinii care, printre altele, a câștigat și Cursa de la Le Mans în 1995.

Totuși, François a decis că mai bine face haz de necaz și a povestit întreaga întâmplare pe Instagram. Mai mult decât atât, prietenii săi au avut grijă că el să-și amintească mereu această întâmplare și i-au lipit un mesaj special lângă rezervor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fanch (@fanchracing)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fanch (@fanchracing)

Adaugă un comentariu