Născut pe 13 iunie: atunci va fi prezentat oficial Alpine A290 în premieră mondială. Oare va avea și culoare Alb 13?

De fapt, acum știm chiar mai mult despre Alpine A290 decât ar vrea să ne transmită imaginea-teaser proaspăt dată publicității de către Alpine. Cu siguranță, mașina va arăta aproape identic cu conceptul Alpine A290_β, prezentat anul trecut pe data de 9 mai la Bristol.

În esență, Alpine A290 va constitui o interpretare sportivă avansată a deja cunoscutelor Renault 5 E-Tech, automobile electrice cu 5 locuri având lungimea apropiată de pragul de 4 m. Oricum, spre deosebire de conceptul Alpine A290_β, varianta de serie Alpine A290 nu va avea post de conducere amplasat central, interiourl său fiind amenajat pentru a găzdui 5 persoane.

Data prezentării în premieră a lui Alpine A290 a fost aleasă în strictă legătură cu un eveniment major din domeniul motorsportului: ediția din 2024 a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Modelul va inaugura și așa-numitul Dream Garage al mărcii Alpine. Alături de A290, ca mașină sportivă de oraș, Dream Garage va mai include în viitorul pe termen apropiat un Crossover GT și noul A110. Gama va fi apoi extinsă cu o decapotabilă bazată pe A110 și o nouă versiune a legendarului A310, configurată sub formă de coupe cu patru locuri, plus două noi SUV-uri. Așadar, vorbim despre șapte modele noi așteptate până în 2030.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare